Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ συνδέοντας έμπρακτα την επιχειρηματική της στρατηγική με την ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, στο περιβάλλον, στο ανθρώπινο δυναμικό της και στους καταναλωτές, διοργάνωσε για 5η χρονιά την εβδομάδα εθελοντισμού των εργαζομένων της σε Αθήνα και Λάρισα.

Φέτος, το πρόγραμμα δράσεων ήταν πληρέστατο και περιελάμβανε από ανακύκλωση και αποκατάσταση εξωτερικών χώρων μέχρι αναδάσωση καμένης δασικής περιοχής. Ειδικότερα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, μια μεγάλη ομάδα 170 ατόμων αποτελούμενη από εργαζόμενους του εργοστασιακού συγκροτήματος Λάρισας με τις οικογένειές τους, μαζεύτηκε στην περιοχή του Αγιόκαμπου και καθάρισε 13χλμ. παραλίας, ανακυκλώνοντας παράλληλα σκουπίδια, αλουμίνιο και πλαστικό. Επισκευάστηκαν παγκάκια και κιόσκια και βάφτηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων, δίνοντας μια πνοή ανανέωσης στις ακτές του Αγιόκαμπου, της Σωτηρίτσας και της Βελίκας. Ο Δήμος Αγιάς και τα αρμόδια στελέχη του στήριξαν με την παρουσία τους και τη βοήθεια τους την ενέργεια αυτή.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου πάλι, οι 100 εργαζόμενοι των κεντρικών γραφείων της Αθήνας με τις οικογένειές τους συναντήθηκαν σε δασική έκταση της κοινότητας Σταμάτας – Μαραθώνα, με σκοπό να της δώσουν και πάλι ζωή, μιας και έχει καεί δυο φορές τα τελευταία χρόνια. Με τις απαιτούμενες εγκρίσεις του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων όπου γίνεται η ακριβής αποτύπωση της προς αναδάσωση έκτασης, άλλαξαν την όψη της πλαγιάς με 550 δενδρύλλια, όπως κυπαρίσσια, καστανιές και άλλα πλατύφυλλα. Σημαντική βοήθεια σε όλη αυτή τη δράση προσέφερε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Διονύσου, ενώ εκείνη τη μέρα συμμετείχαν στην αναδάσωση και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, καθώς και ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Διονύσου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η προσφορά ζυμαρικών στα κοινωνικά παντοπωλεία Λάρισας, Αγιάς και Διονύσου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράσεις ενισχύονται από την έναρξη του 5ου ακαδημαϊκού έτους της καινοτόμας ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ που έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες διαχρονικά πρωτοβουλίες ενίσχυσης της γνώσης νέων αγροτών στην Ελλάδα, μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση η οποία συνίσταται στην παροχή θεωρητικών αλλά και πρακτικών γνώσεων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των κοστολογίων στην παραγωγή σκληρού σίτου.