Με νέες προσθήκες στη γκάμα της, ανανεωμένες ετικέτες και ένα ολοκαίνουργιο δικό της webradio, ξεκινάει τη χρονιά η μπίρα Νήσος από την Τήνο.

Για αρχή, μας συστήνει τη νέα κόκκινη, μοναστηριακή «ΑPOCALYΨΗ», με την εντυπωσιακή ετικέτα που αποτελεί μία δραματική μεταφορά της εικόνας των Τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης, φιλοτεχνημένη από τον μόνιμο πλέον εικαστικό τους συνεργάτη, Rob Snow. Πρόκειται για μία μοναστηριακή Double Ale, με βαθύ κόκκινο χρώμα που σερβίρεται σε ποτήρι κόκκινου κρασιού και αποτελεί τη σύγχρονη ερμηνεία ενός ευρωπαϊκού τύπου μπίρας του 19ου αιώνα. Γλυκό γλεύκος από εκλεκτές βύνες κριθαριού και σίκαλης ζυμώνεται με ειδική βέλγικη μαγιά στη δεξαμενή. Ακολουθεί και 2η ζύμωση με κρυσταλλική ζάχαρη. Στην APOCALYΨΗ πρωταγωνιστούν αρώματα μπανάνας, σταφίδας και γαρύφαλλου που προέρχονται από την μαγιά και γλυκές, πικάντικες, γεύσεις καραμέλας, φρούτων και μπαχαρικών.

Μετά από 6 χρόνια κυκλοφορίας, η κλασσική Νήσος Pilsner, βραβευμένη με Ασημένιο Ευρωπαϊκό Αστέρι Μπίρας και εν όψη της επικείμενης εισόδου της στην Αμερική, διεκδικεί ακόμα περισσότερη διαφοροποίηση για την ελληνική μπίρα διεθνώς. Έτσι, αλλάζει το λεκτικό μέρος της ετικέτας της και προσθέτει την περιγραφή Greek Island. Με αυτό τον τρόπο, ως εκπρόσωπος της παγκόσμιας κίνησης «New Pilsner Elite Generation» ανοίγει νέους δρόμους και περήφανη για την καταγωγή της διεκδικεί να είναι όχι απλά μια μπίρα κατηγορίας Pilsner αλλά μια Greek Island Pilsner.

Στο πνεύμα των αλλαγών, η Νήσος έχει μία πρόταση και για όσους αναζητούν gluten free ποτά. Η All-Day Βιολογική, με την γνωστή της γεύση και 100% περισσότερους λυκίσκους από τις μπίρες της κατηγορίας της, περιέχει κάτω από 3 mg/l (PPM) γλουτένη, σχεδόν 7 φορές λιγότερη από το όριο των 20 mg/l (PPM) που δίνει το δικαίωμα σε προϊόντα να αποκαλούνται «χωρίς γλουτένη». Κάθε φετινή παρτίδα της Νήσος All-Day Βιολογική ελέγχεται για την περιεκτικότητα της σε γλουτένη από το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος, η Νήσος μας καλεί να συντονιστούμε με το Nissos Island radio (www.nissosradio.gr), το webradio της που συντροφεύει και μας εμπνέει όλες τις ώρες και όλες τις εποχές. Την επιλογή της μουσικής υπογράφει ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός του Kosmos Radio Λεωνίδας Αντωνόπουλος. Το ΝΗΣΟΣ webradio ξεκινά με world “island” music 24 ώρες την ημέρα και φιλοδοξεί, όταν ωριμάσει, να προσθέσει στο πρόγραμμά του ταξιδιωτικά και γαστριμαργικά podcasts.