Την υψηλότερη διάκριση στον βρετανικό θεσμό Great Taste Awards, κατάφερε να αποσπάσει η μπίρα 56 Isles Aegean Wit της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κερδίζοντας συνολικά τρία αστέρια.

Και οι διακρίσεις συνεχίζονται με την ξανθιά απαλή 56 Isles Pilsner, η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπίρα στα συγκεκριμένα βραβεία, να αποσπά φέτος δυο αστέρια. Επίσης και η πρωτοεμφανιζόμενη 56 Isles session IPA κέρδισε ένα αστέρι.

Δημιουργοί τους ο Μαρίνος Αλεξάνδρου και ο Νικόλα Παυλάκης, οι οποίοι το 2014 δημιούργησαν τη Μικροζυθοποιία Πάρου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης. Έχοντας ξεκινήσει με μια σχετικά μικρή παραγωγή, σήμερα προγραμματίζει και νέες επενδύσεις για να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Η απόφασή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα δεν είχε υπερβολικό συναίσθημα και, πάντως, καθόλου φολκλόρ», λέει ο Μαρίνος Αλεξάνδρου. «Πιστέψαμε εξαρχής στην αναπτυσσόμενη δυναμική της ελληνικής μικροζυθοποιίας και οργανώσαμε με γνώση και προσοχή ένα μακρόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο, με τον Νικόλα στο τιμόνι του δημιουργικού και της παραγωγής και με εμένα αφοσιωμένο στο επιχειρησιακό κομμάτι και στη διαρκή διάνοιξη νέων προοπτικών».

«Θέσαμε τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που διέπουν και τις δικές μας γευστικές επιλογές», τονίζει ο Νικόλας Παυλάκης, προσθέτοντας: «Βάλαμε στις μπύρες μας καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού και στόχο, τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία».