Mε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων το Σεπτέμβρη του 2018 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ολοκληρώνεται το νέο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και φορέων κοινωνικής οικονομίας, με διαχειριστή το Impact Hub Athens.

people-trust-kypseli

Οι 8 επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν έχουν κοινωνικό ή θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ενώ οι περισσότερες από αυτές απασχολούν άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τρεις μάλιστα από αυτές σχετίζονται με τρόφιμα: Η Wise Greece θα αποτελεί τη γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από την πώληση των προϊόντων θα μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας. Η Biohive θα είναι το απόλυτο hotspot για όσους προσέχουν τη γραμμή τους. Στο μενού θα φιγουράρουν φρεσκοστυμμένοι χυμοί και πιάτα με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας. Η Γωνιά του Chef θα είναι μια pop up κουζίνα, στόχος της οποία θα είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και γεύσεων.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη επιχειρηματικών πρακτικών και πρωτοβουλιών που θα στεγαστούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Impact Hub Athens εξασφάλισε τη συνέργεια του The People’s Trust. Ο εν λόγω οργανισμός θα χορηγήσει κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 5.000€ σε κάθε νέο ένοικο και επιπλέον δυνατότητα μικροχρηματοδότησης για ποσά έως και 5.000€.

info
https://athens.impacthub.net/