Τον περασμένο μήνα άνοιξε τις πόρτες του στο Μπορντό της Γαλλίας η «La Cité du Vin» (Η Πόλη του Κρασιού), το μεγαλύτερο μουσείο και πολιτισμικό κέντρο αφιερωμένο στην παγκόσμια ζωντανή κληρονομιά του κρασιού.

anoigma cite.du.vin.1edited

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό κτίριο, που έγινε το έμβλημα του Μπορντώ, εκτείνεται σε 13.350τ.μ. με ύψος 55 μέτρων. Αυτό το θεματικό πάρκο συμπεριλαμβάνει αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών και άλλους εκθεσιακούς χώρους. Η «La Cité du Vin» προσφέρει στους επισκέπτες ένα ταξίδι ανακάλυψης όλων των πολιτισμών καλλιέργειας της αμπέλου.

cite.du.vin.2edited

Σε αυτό τον πόλο έλξης για τους λάτρεις του κρασιού βρίσκεται το «Latitude20», με wine bar, snack bar και κάβα, η οποία απαριθμεί 14.000 φιάλες, με 800 οίνους από περισσότερες από 70 χώρες. Ανάμεσα στους οίνους, που επιλέχθηκαν, βρίσκεται και το ελληνικό ΤΗΕΜΑ ερυθρό, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Δράμα από το Κτήμα Παυλίδη.

thema.red.cite.du.vinedited

Με έναν ειδικό QR κωδικό, που βρίσκεται πάνω στην κάθε φιάλη ΤΗΕΜΑ ερυθρού, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν video με τα γευστικά σχόλια του Andreas Larsson, Καλύτερου Οινοχόου του Κόσμου 2007 για την εσοδεία 2013 (στα αγγλικά με υποτίτλους στη γαλλική, ισπανική και κινέζικη γλώσσα).

cite.du.vinedited

Τη «La Cité du Vin» αναμένεται να επισκεφτούν 450.000 επισκέπτες το χρόνο. Εσείς;