Η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων εγκαινίασε πρόσφατα μία νέα υπηρεσία με πακέτα μαγειρικής και το γιορτάζει με διαγωνισμό για ερασιτέχνες μάγειρες, που τους στέλνουν για μαθήματα μαγειρικής στην Ιταλία.

Εκατό τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν το καλοκαίρι για μία εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών του Ινστιτούτου Slow Food, κοντά στο Τορίνο, όπου θα κάνουν μαθήματα μαγειρικής με γνωστούς σεφ, μεταξύ των οποίων και ο David Chang. Όσοι επιλεγούν θα χωριστούν σε ομάδες των 25 ατόμων, που θα παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής, διάρκειας 5 ημερών η κάθε ομάδα, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστήρια, μαθήματα με καθηγητές του Πανεπιστημίου Γαστρονομικών Επιστημών, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα τρόφιμα, αλλά και μαθήματα με τη διάσημη Ιταλίδα γιαγιά Nonna Nerina που έγινε γνωστή μέσα από τα μαθήματα παρασκευής ζυμαρικών. Οι συμμετέχοντες, εκτός από την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις συνταγές τους, θα διδαχθούν για τη σημασία της βιωσιμότητας στη μαγειρική και θα αποκτήσουν γνώσεις πάνω στις γεύσεις και τα αρώματα του κρασιού, του τυριού και της σοκολάτας.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι αγαπημένες οικογενειακές συνταγές θα δημοσιευτούν στο πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Airbnb και θα σταλούν σε καταχωρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ΕΔΩ.