Η Βρετανή star chef Nigella Lawson πρόκειται να εγκαινιάσει τον Ιούνιο την πρώτη σχολή μαγειρικής της Βρετανίας, που θα απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο.

Η Lawson υποστηρίζει ένθερμα τις δράσεις του ΜΚΟ Life Kitchen, που ασχολείται με άτομα τα οποία υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και στηρίζει όπως μπορεί τη δημιουργία αυτού του καινοτόμου προγράμματος μαγειρικής. Στόχος τους, να βοηθήσουν όσο μπορούν ώστε οι καρκινοπαθείς να αγαπήσουν τη μαγειρική, μιας και μία από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας είναι και η απώλεια γεύσης και όρεξης.

Η σχολή μαγειρικής βρίσκεται στην πόλη Σάντερλαντ στη βορειοανατολική Αγγλία. Αποτελεί ιδέα του ιδρυτή του Life Kitchen, τον food stylist Ryan Riley στη μνήμη της μητέρας του, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το 2014. Η Nigella Lawson έχοντας βιώσει και η ίδια απώλειες στην οικογένεια της, δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει ένθερμα αυτό το πρόγραμμα και μάλιστα, θα βρίσκεται στο Σάντερλαντ στις 4 Ιουνίου, για να εγκαινιάσει τη σχολή.

Σημειώνεται ότι κάθε μάθημα μαγειρικής θα διαρκεί περίπου 3 ώρες και κατά τη διάρκεια τους, ο Riley ελπίζει ότι οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές αρχές μαγειρικής, καρυκεύματος και διαφορετικών γεύσεων. Μάλιστα, ο ίδιος έχει συνεργαστεί με τον καθηγητή Barry Smith του Πανεπιστημίου του Λονδίνο που ειδικεύεται στις αισθήσεις, ώστε να τον βοηθήσει να δημιουργήσουν το ιδανικότερο μενού.