Ο δημιουργός της πιο αγαπημένης γεύσης μικρών και μεγάλων, της Nutella, αλλά και των πιο διάσημων πραλίνων που μας κακομαθαίνουν, έφυγε από τη ζωή στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Michele Ferrero, ο άνθρωπος που δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία πάνω στο γνωστό άλειμμα σοκολάτας, που η συνταγή του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι σήμερα, πέθανε το περασμένο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της ζωής του φρόντισε να γλυκάνει τις δικές μας ζωές, ενώ απέφευγε τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες εμφανίσεις αφήνοντας τη δόξα στα γλυκά του.

nutella

Μέλος οικογένειας σοκολατοποιών, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση το 1957 και από τότε κατάφερε να την μετατρέψει σε μια τεράστια πολυεθνική εταιρεία και, φυσικά, εξαιρετικά κερδοφόρα. Οι υπάλληλοι του ήταν τόσο ευχαριστημένοι από τον Ferrero, ώστε δεν έκαναν ποτέ απεργία. Άλλωστε, η πρώτη του κίνηση όταν ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης ήταν να τους γράψει μια επιστολή, στην οποία δεσμευόταν να αφιερωθεί στην εταιρεία και τους διαβεβαίωνε ότι θα νοιώσει ικανοποίηση μόνο όταν καταφέρει να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και ήρεμο μέλλον γι’ αυτούς και τις οικογένειές του.

ferrero_rocher

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν αναμφισβήτητα το περίφημο άλειμμα σοκολάτας Nutella, ενώ στη γλυκιά γκάμα των προϊόντων του περιλαμβάνονται οι σοκολάτες και τα σοκολατένια αβγά Kinder με την κρυμμένη έκπληξη, οι πραλίνες Ferrero, αλλά και οι μέντες Tic Tac. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη Nutella, ο πατέρας και ο θείος του Michele Ferrero έφτιαχναν ένα άλειμμα σοκολάτας με βάση τα φουντούκια, ωστόσο ο ίδιος άλλαξε τη συνταγή το 1964 και έτσι γεννήθηκε η Nutella. Μάλιστα, για να εξασφαλίσει τη μοναδικότητα της επιτυχίας του, η συνταγή της ήταν και παραμένει μυστική.

Μυστική βέβαια, προσπαθούσε να κρατάει και την προσωπική του ζωή, γι’ αυτό δεν έδινε συνεντεύξεις, ενώ στις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του ο φακός τον απαθανάτιζε να φοράει μαύρα γυαλιά. Τη σοκολατένια αυτοκρατορία Ferrero θα αναλάβει πλέον ο γιος του Giovanni.