Ο διεθνούς φήμης bartender Charles Schuman, ο οποίος στη φετινή τελετή απονομής βραβείων των καλύτερων bars διεθνώς (World’s 50 Best Bars) βραβεύτηκε ως «Σύμβολο της Βιομηχανίας του Bartending», επέστρεψε το βραβείο του λόγω σεξιστικών σχολίων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο ιδιοκτήτης του bar που φέρει το όνομά του στο Μόναχο, δεδομένου ότι έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλές γενιές επαγγελματιών του χώρου, έλαβε φέτος από την επιτροπή των World’s 50 Best Bars το βραβείο που ουσιαστικά υποδηλώνει τη συνολική του προσφορά στο χώρο. Ωστόσο, αναγκάστηκε να το επιστρέψει λόγω παλαιότερων δημόσιων δηλώσεών του, σεξιστικού περιεχομένου, που έγιναν ευρύτερα γνωστές αυτές τις μέρες με αφορμή τη βράβευσή του. Οι δηλώσεις αφορούσαν την παρουσία γυναικών στη βιομηχανία του bartending. Πιο συγκεκριμένα, ο Schuman ανέφερε: «Ένα bar δεν είναι χώρος για μια γυναίκα. Οι βασικές παρουσίες πίσω από την μπάρα είναι πάντα άνδρες και δεν υπάρχει χώρος για γυναίκες πίσω από την μπάρα μετά τις 3 το πρωί. «Ποτέ δεν αμφισβήτησα το ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι bartenders. Φυσικά και μπορούν να εργάζονται ως επαγγελματίες πίσω από τη μπαρα», έγραψε ο Schumann σε δήλωση στον λογαριασμό του στο facebook απαντώντας στα σχόλια και την κριτική συναδέλφων του και ιδιοκτητών bar. Επέστρεψε το βραβείο του την Τρίτη γράφοντας επίσης στο Facebook: «Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα: Δεν θέλω το βραβείο πια».

Η επιτροπή των The World’s 50 Best Bars δέχτηκε την επιστροφή του βραβείου επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρχει παραλήπτης του συγκεκριμένου βραβείου φέτος και ότι δεν είχε αντιληφθεί τα συγκεκριμένα σχόλια.

Δείτε επίσης
World’s 50 Best Bars 2019: Αυτά είναι τα καλύτερα bars του κόσμου