Οι μάγειρες περνούν αρκετή ώρα μαγειρεύοντας στις επαγγελματικές κουζίνες, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα χωρίς ενδιάμεση παύση για αρκετό χρονικό διάστημα. O Ινδός celebrity chef, Vishu Manohar όμως έσπασε πρόσφατα το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ Guiness, περνώντας πίσω από τις εστίες και τους φούρνους περισσότερες από δύο μέρες σερί.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Ben Perry που, ως έφηβος ακόμα, μαγείρεψε το 2014 για 40 συνεχόμενες ώρες. Ο Manohar μετά το… μαγειρικό μαραθώνιο δήλωσε ότι είναι συνηθισμένος στο να δουλεύει ατελείωτες ώρες λόγω του ότι μεταξύ άλλων έχει και τα γυρίσματα της εκπομπής του που προφανώς είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Ο σεφ εξάλλου έχει στο ενεργητικό του και αρκετά βιβλία μαγειρικής που απαιτούν πολύ χρόνο προετοιμασίας και δοκιμών, καθώς επίσης και μαγειρική θητεία σε πόστα που απαιτούν αρκετό ξενύχτι όπως καντίνες κοντά σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, σύμφωνα με τους Times of India.

Μάλιστα, εντός του μήνα που ο σεφ διαγωνίστηκε, προηγήθηκαν τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις οι οποίες ήταν γι’ αυτόν μια καλή «προπόνηση» αφού μαγείρευε για ένα συνεχές 45ωρο για καθεμία από αυτές. Φαίνεται μάλιστα ότι έχει εξοικειωθεί αρκετά με το «σπορ» αν σκεφτείτε ότι έχει προσλάβει ακόμα και διατροφολόγο προκειμένου να είναι σε… φόρμα στους μαγειρικούς του μαραθώνιους. «Η προετοιμασία του είχε ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα ενώ τις τελευταίες τρεις μέρες ακολουθούσε πρωτεϊνική δίαιτα και στη συνέχεια μια δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες για να διατηρήσουμε υψηλά τα επίπεδα ενέργειας. Επιπλέον, έπινε πολλά υγρά για να μην αφυδατωθεί», είπε η Meghana Kumhare, που ανέλαβε τη διατροφή του.

Φωτογραφία άρθρου: Times of India

Δείτε επίσης
10 εντυπωσιακά φαγητά που έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες