Οι ιρλανδικές παμπ ξεκίνησαν ξανά τη λειτουργία τους, έπειτα από 15 εβδομάδες κατά τις οποίες παρέμειναν κλειστές εξαιτίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι παμπ που σερβίρουν φαγητό, καθώς και τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία άνοιξαν και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μέσα στη χώρα έχουν αρθεί. Έως 50 άτομα μπορούν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους και 200 σε υπαίθριους.

Ωστόσο, η ατμόσφαιρα της ιρλανδικής παμπ δεν θα είναι η ίδια σε σχέση με εκείνη του παρελθόντος. Εξαιτίας των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι θαμώνες θα πρέπει να παραμένουν καθισμένοι και δεν μπορούν να μείνουν στην παμπ περισσότερο από 1 ώρα και 45 λεπτά.

Οι 7.000 ιρλανδέζικες παμπ είχαν κλείσει τις πόρτες τους στις 28 Μαρτίου. Η επαναλειτουργία αυτή προκαλεί ανάμεικτα αισθήματα. «Υπάρχει ένα αίτημα του πληθυσμού να επιστρέψει στις παμπ, που είναι όμως ανακατεμένο με φυσική ανησυχία» δήλωσε ο Πάντρεϊγκ Κρίμπεν της Ομοσπονδίας Αμπελουργών της Ιρλανδίας.

Οι αντιπροσωπευτικές οργανώσεις του τομέα υπολογίζουν πως περίπου 2.000 παμπ άνοιξαν τις πόρτες τους, ενώ οι άλλες θα περιμένουν την τελική φάση της άρσης του lockdown στις 20 Ιουλίου. Tέλος, σχεδόν όλοι οι περιορισμοί πρόκειται πλέον να αρθούν τον Ιούλιο μάλλον, παρά τον Αύγουστο.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: Κλείνουν ξανά τα μπαρ στην Καλιφόρνια

Πανικός στη Γερμανία από δύσοσμο πακέτο φρούτων

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα