Το Κέντρο δημιουργείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και θα στεγαστεί στο ακίνητο του παλαιού εργοστασίου της Κ.Α.Ι.Ρ. στην κοινότητα των Φανών.

Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής, που έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οινογαστρονομία των νησιών και στην ανάδειξή της διεθνώς.

photo_2

Η πρώτη φάση αφορά στην αποκατάσταση του ισόγειου κτίσματος στο ακίνητο του παλαιού εργοστασίου της Κ.Α.Ι.Ρ., στην κοινότητα των Φανών Ρόδου ενώ όσον αφορά τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που αποτελεί και τον κύριο όγκο των υποδομών, έχουν ήδη ανακατασκευαστεί και λειτουργούν πλέον σαν μουσείο.

photo_2

photo_3

Στον χώρο επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να λειτουργεί ως κουζίνα όπου θα γίνονται μαθήματα μαγειρικής και δοκιμές κρασιού. Επιπλέον, δημιουργία παρασκευαστηρίου, χώρου φύλαξης κρασιών και αποθήκης συμπεριλαμβάνονται στο προσεχές πλάνο ενώ όσον αφορά τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του, θα συνδυάζει παραδοσιακά υλικά και μεθόδους κατασκευής με λιτές φόρμες, χωρίς ιδιαίτερες διακοσμητικές προσθήκες προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία  της σύγχρονης αισθητικής με το φυσικό περιβάλλον.