Παραμονή Καθαράς Δευτέρας και η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά είναι αυξημένη από νωρίς το πρωί όπως φαίνεται στις φωτογραφίεςτου protothema.gr

Οι πάγκοι των ιχθυοπωλείων είναι γεμάτοι με θαλασσινά και οι ιχθυοπώλες περιμένουν τους τελευταίους πολίτες που δεν πρόλαβαν να ψωνίσουν τις προηγούμενες ημέρες να αγοράσουν τα απαραίτητα προιόντα για το σαρακοστιανό τους τραπέζι.

Οι τιμές των προιόντων βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα με τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς οι φετινές τιμές να είναι έως και κατά 15% χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι.

Οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ, το χταπόδι ξεκινά από 10 ευρώ και φτάνει 16 ευρώ, τα καλαμάρια ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ, οι σουπιές από 8 έως 12 ευρώ, τα χτένια και τα στρείδια από 16 ευρώ. H αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 6 το απόγευμα σήμερα και ανοίγει ξανά αύριο το πρωί στις 7.

Όμως, διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά είναι το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μιας και το σκληρό lockdown στην μισή σχεδόν χώρα δεν επιτρέπει τον εορτασμό με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα ξεκινά στις 19:00 όπως γίνεται πλέον τα Σαββατοκύριακα, ενώ για την αυριανή ημέρα ισχύουν τα μέτρα όπως κάθε άλλη καθημερινή. Το πέταγμα του χαρταετού μπορεί να γίνει, αλλά μόνο εντός δήμου και εφόσον οι πολίτες μεταβούν στα οικεία πάρκα μόνο πεζή ή με ποδήλατο, αφού η μετακίνηση με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 δεν επιτρέπεται να γίνεται με το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο, τόσο την Κυριακή, όσο και ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο είναι ανοιχτά από σήμερα το πρωί, ενώ φέτος δεν θα κάνουν το παραδοσιακό ξενύχτι της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα. Επιπλέον, ανοιχτά θα παραμείνουν την Καθαρά Δευτέρα ορισμένα καταστήματα προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι. Έτσι λοιπόν την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ανοιχτά τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου Δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Πηγή:protothema.gr

Δείτε επίσης:

Τυρινή Κυριακή με 21 ελληνικά Π.Ο.Π. τυριά

Κορωνοϊός – Ιταλία: Ουρές για φαγητό στον πλούσιο Βορρά

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για το τραπέζι της Σαρακοστής