«Εντυπωσιακή» φαίνεται η είδηση πως ακόμη και από την μινωική εποχή οι άνθρωποι βαριόντουσαν να ξεπλένουν τα σκεύη τους χρησιμοποιώντας, έτσι, κούπες μιας χρήσης!

Ειδικότερα, το Βρετανικό Μουσείο σε εκθέση του παρουσίαζει ένα τέτοιο αρχαίο εύρημα, μια κούπα, δηλαδή, που υπολογίζεται, ότι είναι 3.500 ετών και αποδεικνύει περίτρανα ότι η ιδέα της μιας χρήσης στα πάτια δεν είναι σύγχρονη και ούτε σχετίζεται με τον υπερκαταναλωτισμό του σήμερα. Επιπλέον, οι ειδικοί αποφάνθηκαν, ότι τόσοι οι αρχαίοι όσο και οι σύγχρονοι πολιτισμοί βαριούνται πολύ τη λάντζα. Χιλιάδες είναι οι αρχαίες κούπες μίας χρήσης που βρέθηκαν στην Κνωσό στην Κρήτη και τις χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες για να πίνουν το κρασί τους στις γιορτές τους.

Η επιμελήτρια της έκθεσης στο Βρετανικό Μουσείο, Τζούλια Φάρεϊ, δήλωσε στον Guardian: «Προκαλεί έκπληξη στον κόσμο όταν συνειδητοποιεί ότι η ιδέα των προϊόντων μιας χρήσης δεν είναι εφεύρεση του σήμερα και ότι συναντάται σε πολιτισμούς που έζησαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Οι Μινωίτες συγκεντρώνονταν στα παλάτια τους για τις γιορτές και τα ταυροκαθάψια (άθλημα της εποχής) στο οποίο ο αθλητής εκτελούσε άλματα πάνω σε ταύρους. Η ελίτ της μινωικής κοινωνίας επιδείκνυε τον πλούτο της και την κοινωνικής της θέση διοργανώνοντας μεγάλα, πάρτι, φεστιβάλ και φαγοπότια. Μαζεύοντας πολύς κόσμος στις γιορτές και όπως συμβαίνει και σήμερα κανείς δεν ήθελε μετά να πλύνει τα πιάτα». Απίστευτο και όμως αληθινό!