Είναι γνωστό, πως ό,τι έχει να κάνει με σοκολάτα κλέβει τις εντυπώσεις πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μία νέα εφεύρεση…ειδικότερα για έναν εκτυπωτή σοκολάτας.

Ο Evan Weinstein είναι φοιτητής στη σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας και έφτιαξε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή… σοκολάτας! 

Το Cocoa Press του Weinstein μπορεί να κάνει τους ερασιτέχνες… επαγγελματίες! Πώς; Σχεδιάζεις τι θέλεις να σου φτιάξει και στο φτιάχνει. Με σοκολάτα φυσικά! Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία, εκεί που θες, για να πήξει η σοκολάτα. Να σημειώσουμε, πως από το 2014 κυκλοφορούν παρόμοια μηχανήματα στην αγορά.

«Ένιωσα ότι η τεχνολογία έχει τόσες πολλές δυνατότητες και ήθελα αυτή την πρόκληση, για να κάνω κάτι καινοτόμο», είπε ο νεαρός φοιτητής. «Νομίζω ότι υπάρχει κάτι στο φαγητό, με το οποίο οι άνθρωποι πραγματικά συνδέονται, και ειδικά όταν πρόκειται για σοκολάτα» πρόσθεσε. Το φοβερό είναι, ότι ξεκίνησε να αναπτύσσει αυτή την τεχνολογία στο γυμνάσιο και ήδη από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του έχει αναπτύξει ένα λειτουργικό προϊόν. Ο Weinstein, μάλιστα, συγκρίνει τον εκτυπωτή του με μια μηχανή ποπ κορν, «η οποία, απλά, παράγει κάτι πολύ διαφορετικό».