Αν τα μαθηματικά δεν ήταν το αγαπημένο σου μάθημα στο σχολείο, σου έχουμε μία είδηση που θα σε κάνει να τα δεις με άλλο μάτι, αφού όπως φαίνεται μπορούν να σου φανούν χρήσιμα ακόμη και για να φτιάξεις τις πιο τέλειες πατάτες!

Η μέθοδος «Edge Hotel School» όπως ονομάζεται, είναι ο νέος μαθηματικός τύπος με τον οποίο υπολογίζεται το σωστό ψήσιμο πατάτας και δεν αναπτύχθηκε από μαθηματικούς, αλλά από μαθητές των βρετανικών σχολών Edge Hotel School και Samuel Whitbread School.

cutting_the_potato_diagonally

Που βασίζεται; Στην μεγιστοποίηση της επιφάνειας της πατάτας, που επιτυγχάνεται κόβοντας τις πατάτες σε γωνία 30 μοιρών. Ξέχνα λοιπόν τις «κυδωνάτες» πατάτες ή το κόψιμο σε τέταρτα και δες στη φωτογραφία πώς να κόψεις τις πατάτες σου, για να πετύχεις ιδανικό ψήσιμο και τραγανή υφή εξωτερικά.

Όπως φαίνεται, αυτή η μέθοδος αυξάνει την επιφάνεια της πατάτας κατά 65% σε κάθε κομμάτι, αξιοποιώντας δηλαδή μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της και δίνοντας πιο νόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα.

Ο τύπος δοκιμάστηκε πρακτικά -έψησαν πατάτες κομμένες με αυτό τον τρόπο δηλαδή- τόσο από τους ίδιους τους μαθητές όσο και από σεφ και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα η νέα τεχνική έδωσε πατάτες κατά 6.6% πιο νόστιμες σε σχέση με τις κλασικές.

Δείτε επίσης:
Μεγάλη πίτσα = οικονομία. Αποδεικνύεται και με εξίσωση!