Ο Γάλλος σεφ Αλεν Ντικάς, ο οποίος έχει συνολικά 17 αστέρια Michelin, σε γαλλικά μέσα δήλωσε ότι είναι πιο ασφαλές να τρώμε σε εστιατόρια παρά στο σπίτι μας.

Ο σεφ στις δηλώσεις του τονίζει ότι στα εστιατόρια οι σεφ είναι όλοι εκπαιδευμένοι να ακολουθούν πιστά τους κανόνες της ασφάλειας τροφίμων ενώ είναι πιο επίφοβη η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. «Είναι πιο ασφαλές να γευματίζεις σε ένα εστιατόριο όπου το εκπαιδευμένο προσωπικό λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα παρά στο σπίτι που για να μαγειρέψεις θα πρέπει να πας στο σούπερ μάρκετ όπου ο κόσμος πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο, αγγίζουν τα φρούτα και λαχανικά και κανείς σχεδόν δεν φορά μάσκα», αναφέρει λέγοντας ότι το άνοιγμα των εστιατορίων θα πρέπει να γίνει σταδιακά και υπεύθυνα. «Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγες μόνο ακόμα εβδομάδες» λέει επισημαίνοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις του υποχρεωτικού κλεισίματος των εστιατορίων για τη βιομηχανία της εστίασης.