Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς νέα μέτρα. Πρόσφατη ανακοίνωση του αρμόδιου για την προστασία των πολιτών υφυπουργού κου Νίκου Χαρδαλιά αναφέρει τα καταστήματα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν μετά τις 18/3.

Από την Τετάρτη 18/3 ανεστάλλη η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή των εμπορικών καταστημάτων. Η αναστολή λειτουργίας ωστόσο δεν αφορά σε ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας οπότε ανοιχτές παραμένουν:

– Όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ειδών για την κάλυψη των οικιακών αναγκών, όπως σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, οπωροπωλεία, κάβες.

– Οι δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), εφόσον δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου πρώτου της κοινής υπουργικής απόφασης υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18149/13.3.2020 (Β’ 855).

-Οι λαϊκές δημοτικές αγορές, κατά το μέρος μόνο που πωλούνται προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, τηρουμένων των περιορισμών για το μη συγχρωτισμό εντός των καταστημάτων.

-Τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ ή καταστήματα πώλησης ψιλικών.

-Τα καταστήματα πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς, ζωοτροφών ή κτηνιατρικών φαρμάκων.

-Τα εμπορικά καταστήματα εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων όλης της χώρας, τηρουμένων των περιορισμών για το μη συγχρωτισμό εντός των καταστημάτων.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Οι περιορισμοί και οι νέες αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σουπερμάρκετ

Κορωνοϊός: Κλειστά καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα

Κορωνοϊός: Πώς να προετοιμάσεις προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα