Τα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία ξαναγύρισαν σε περασμένες εποχές λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία επανέφεραν τους περιορισμούς στην αγορά χαρτιού υγείας, καθώς οι συσκευασίες ξεκίνησαν να εξαφανίζονται και πάλι, θυμίζοντας τις πρώτες στιγμές πανικού από τις αγορές στα σούπερ μάρκετ.

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται τώρα ξανά στην Αυστραλία, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτόρια τις τελευταίες ημέρες. Αυτή η συμπεριφορά ανάγκασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Coles να βάλει όριο για μια συσκευασία χαρτιού υγείας ανά καταναλωτή στα καταστήματά της σε όλη την Αυστραλία, ενώ η Woolworths επιτρέπει την αγορά δύο πακέτων.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουν αγορές πανικού. Ωστόσο, τα χαρτιά υγείας έχουν εξαφανιστεί ξανά. Δεν είναι όμως το μόνο προϊόν, αφού η Coles έβαλε όριο στα καταστήματα της αλυσίδας στη Βικτόρια και σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά χεριού, τα μακαρόνια και τα αβγά.

«Είμαι σίγουρος ότι οι αγορές πανικού θα περάσουν, όπως έγινε και την τελευταία φορά. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι η έξαρση δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα. Η αντίδρασή μας στην έξαρση είναι ισχυρή», καθησύχασε τους πολίτες ο Σκοτ Μόρισον.

Διαβάστε ακόμη:
Πανικός στη Γερμανία από δύσοσμο πακέτο φρούτων

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα

Διπλή βράβευση με Gold Super Health Award για ελληνικό ελαιόλαδο