Η αλήθεια είναι πως η επιστροφή στην κανονικότητα για τον τομέα της εστίασης έφερε πολλές αλλαγές προκειμένου να τηρηθούν ταυτόχρονα και τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Και τι δεν είδαμε, λοιπόν, λούτρινα αρκουδάκια, παράξενα καπέλα και να που τώρα βρήκαμε και ατομικό θερμοκήπιο.

Συγκεκριμένα, το εστιατόριο «Lady Byrd Cafe» στη γειτονιά Ίκο Παρκ στος Λος Άντζελες γέμισε τον χώρο στάθμευσής του με ιδιωτικά θερμοκήπια, προκειμένου να απολαμβάνουν οι πελάτες τους το γεύμα τους, ξεπερνώντας τον φόβο του κορωνοϊού.

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου-Μίστι Μανσούρι- μετέτρεψε τον χώρο στάθμευσης του καταστήματός της σε κήπο, γεμάτο με λουλούδια, βότανα και φυτά, αλλά και ιδιωτικά θερμοκήπια, προκειμένου να μπορούν οι πελάτες να γευματίζουν μη φοβούμενοι τον κορωνοϊό.

Και από ότι φαίνεται η επένδυση της απέδωσε, καθώς ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια απαγόρευσε για μία ακόμη φορά τα γεύματα εντός των καταστημάτων, στο μεγαλύτερο τμήμα της πολιτείας, αφού τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία.

Η Μανσούρι εξηγεί ότι οι χώροι αυτοί, που διαθέτουν παράθυρα για να επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, καθαρίζονται και απολυμαίνονται, έπειτα από κάθε χρήση, ενώ τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδώσει τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης (CDC).


Τέλος, η Μανσούρι εμπνεύστηκε από τις εικόνες ανάλογων χώρων εστιατορίων στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό και ανάλογο ήταν το παράδειγμα εστιατορίου στην Ολλανδία, όπου προσπάθεια διατήρησης αποστάσεων μεταξύ των πελατών, εστιατόριο έστησε γυάλινα «κλουβιά» με τραπέζια για δύο, που θυμίζουν αρκετά και θερμοκήπια.

Διαβάστε ακόμη:
Αυτά είναι τα πιο viral φαγητά στα εστιατόρια

Τι δείχνει το «Βαρόμετρο» του οδηγού Michelin για τα εστιατόρια στην «κορωναϊκή εποχή»

Τι προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων;