Τα σενάρια σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης μεταβάλλονται συνεχώς και φαίνεται πώς ακόμη δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, σημειώνοντας ότι το αίτημα των επικεφαλής του κλάδου προς την κυβέρνηση ήταν «μη βιαστείτε να ανοίξετε».

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει τη λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανακλείσουν. Η επίσημη άποψη από τον κλάδο αυτή ήταν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκε και ο  Γ.Γραμματέας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, καθώς απέρριψε κάθε σκέψη για επανεκκίνηση της εστίασης, απόσυνδέοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο από το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, το οποίο «δεν έχει σχέση με άνοιγμα της εστίασης», όπως σημείωσε.

Ωστόσο, παρά τα φιλόδοξα σχέδια για τη σταδιακή επαναφορά ενός μεγάλου μέρους δραστηριοτήτων το επόμενο δίμηνο, τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, αναφέροντας στις δυσάρεστες συνέπειες την «εκτίναξη στο ελατήριο». Εξηγόντας, τόνισε ότι με βάση τα σημερινά ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, που υπολογίζονται από 50.000 έως 60.000, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει lockdown τουλάχιστον δύο μηνών σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση.

Μιλώντας στο OPEN, ο ίδιος τόνισε πως «ευτυχώς το αποτύπωμα των γιορτών δεν ήταν εκρηκτικό», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «το άνοιγμα της εστίασης τοποθετείται περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο οι πελάτες θα κάθονται αυστηρά σε εξωτερικούς χώρους και σε καμιά περίπτωση σε εσωτερικούς».

Τέλος, την επικαιροποιημένη επιδημιολογική εικόνα αναμένεται να αποτυπώσει σήμερα, κατ’ απόκλιση από τη συνήθη διαδικασία λόγω της χτεσινής ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνοντας στις 6 το απόγευμα την κοινή γνώμη για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα.

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 24/1

Εστίαση: Προς λουκέτο το 50% των επιχειρήσεων

4 συνέπειες του Brexit που αφορούν το φαγητό