Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Λορέν Πάουελ Τζομπς και η Apple και το Ίδρυμα της Ford χρηματοδοτούν την πρωτοβουλία America’s Food Fund μέσω της πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων GoFund για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση στην Αμερική.

Ο Ντι Κάπριο, η Τζομπς και το ίδρυμα της Ford έκαναν τις πρώτες χρηματοδοτήσεις συγκεντρώνοντας 12 εκατ. δολάρια ενώ και η Όπρα Γουίνφρεϊ ανακοίνωσε ότι κάνει δωρεά 1.000.000 δολάρια για την πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη της δράσης των κοινωφελών οργανώσεων World Central Kitchen και Feeding America.

Η World Central Kitchen που δημιούργησε ο διάσημος σεφ Χοσέ Αντρές, από τις πρώτες μέρες που ξέσπασε η επιδημία του κορωνοϊού, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στήριξης όσων έχουν επηρεαστεί δραστικά από την κρίση. Έχει προσφέρει γεύματα σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιου, που βρίσκονταν σε καραντίνα, έχει σιτίσει ιατρικό προσωπικό και καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες στον αγώνα της επιβίωσης των εστιατορίων. «Πριν την πανδημία του κορωνοϊού 37 εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν είχαν διαρκή πρόσβαση σε θρεπτικά γεύματα. Ανάμεσά τους, 11 εκατομμύρια παιδιά και 5.5 εκατομμύρια ηλικιωμένοι. Αυτά τα νούμερα συνεχώς αυξάνονται και είναι πολύ σημαντικό αυτή την κρίσιμη στιγμή να συμπαρασταθούμε στο γείτονά μας που μάς έχει αληθινά ανάγκη», αναφέρει η Κλερ Μπαμπινό, δημιουργός της οργάνωσης Feeding America.

Τα παραπάνω νούμερα εκτοξεύονται στα ύψη ταχύτατα δεδομένου ότι τον προηγούμενο μήνα 10.000.000 άτομα έκαναν αίτηση για ασφάλιση ανεργίας. Επίσης ανά τη χώρα έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ελλείψεις σε τράπεζες τροφίμων και όπως αναφέρεται στον Guardian «ένας στους τρεις που αναζητούν τα απαραίτητα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς δεν έχει ποτέ στο παρελθόν βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση». Το America’s Food Fund λοιπόν είναι ένα project πιο αναγκαίο από ποτέ και μάλιστα σε μια περίοδο που ο κρατικός μηχανισμός έχει αποδειχθεί αδύναμος να προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα.

Φωτογραφία: AFP/ VISUALGELLAS.GR

Δείτε επίσης
Κορωνοϊός – Βέλγιο: Σεφ έκλεισε το εστιατόριό της και μαγειρεύει για εργαζόμενους σε νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Η απαράδεκτη απάντηση του Τραμπ για τα εστιατόρια

Κορωνοϊός – Δανία: Διάστερος σεφ μαγειρεύει για ευπαθείς ομάδες