Η Γαλλία επιστρέφει σταδιακα στην κανονικότητα με τη λειτουργία των καταστημάτων από τις 11 Μαΐου.

Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση αποκλείει την επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ και μπαρ αμέσως μετά τον τερματισμό του lockdown στις 11 Μαΐου, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ προειδοποίησε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ σε περιοχές, που έχουν πληγεί χειρότερα από την πανδημία.

Σημειώνεται, πως εστιατόρια, μπαρ και καφέ θα ανοίξουν προς τα μέσα του Ιουνίου, το νωρίτερο. Αθλητικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραμείνουν απαγορευμένες τουλάχιστον μέχρι τότε. Όμως, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται πλέον άδεια για να περπατήσουν στους δρόμους ή για να βγουν για τρέξιμο.

Με δηλώσεις στο France Info ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εξασφαλίζοντας την προστασία των εργαζομένων και των πελατών.

Τέλος, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν οι περιορισμοί επί της λειτουργίας των καταστημάτων, ωστόσο μάλλον αφορά κυρίως το Παρίσι. Η Γαλλία δέχεται πιέσεις για το άνοιγμα της οικονομίας, ωστόσο είναι σε επιφυλακή για τη διάδοση του κορωνοιου.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός – Φινλανδία: Σε σούπερ μάρκετ οι πόρτες ανοίγουν με τον αγκώνα!

Και η μπίρα «θύμα» του κορωνοϊού

ΟΗΕ: Ο κορωνοϊός θα φέρει πείνα «βιβλικών διαστάσεων»