Το εστιατόριο Noma στην Κοπεγχάγη, το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία διεθνώς, θα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών αλλά αντί για μενού 370 ευρώ θα σερβίρει cheeseburger των 15 ευρώ και φυσικά κρασιά.

Σε κανονικές συνθήκες για να κλείσει κάποιος τραπέζι στο Noma θα έπρεπε να περιμένει 2 και πλέον μήνες προκειμένου να δοκιμάσει την νέα σκανδιναβική κουζίνα σε μία από τις πιο δημιουργικές εκδοχές της. Η επιστροφή στην κανονικότητα, όπως είναι αναμενόμενο, χρειάζεται χρόνο και κατά την μετά-κορωνοϊού εποχή οι εστιάτορες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ο Ρενέ Ρεντζέπι, σεφ-ιδιοκτήτης του Noma, που φέτος ήταν το φαβορί για την πρωτιά στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, αποφάσισε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, να ανοίξει το εστιατόριό του σερβίροντας cheeseburger με κιμά από κρέας ξηρής ωρίμασης και φυσικά κρασιά. Το εστιατόριο υψηλού γαστρονομικού προφίλ λειτουργεί εξαρτώμενο σε σημαντικό βαθμό από τους γαστρονομικούς ταξιδιώτες. Μέχρι λοιπόν να υπάρξει άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών έπρεπε να βρεθούν λύσεις για να προσελκύσουν τους ντόπιους οπότε αυτή η κίνηση αντικατάστασης του fine dining σε ένα πιο οικείο concept έχει απόλυτα λογική βάση. «Δεν είναι θέμα καινοτομίας αλλά ενίσχυσης του αισθήματος της αλληλοϋποστήριξης», αναφέρει ο Ρεντζέπι στους LA Times. Ενώ λοιπόν το Noma καλωσορίζει μερικές δεκάδες επισκέπτες καθημερινά, για τους επόμενους σχεδόν 2 μήνες θα σερβίρει με το συγκεκριμένο fast – casual concept 500 πελάτες από Πέμπτη μέχρι Σάββατο.

Δείτε επίσης

Τρίμηνη άδεια επί πληρωμή για συνεργάτες του κορυφαίου Ρενέ Ρεντζέπι

Κορωνοϊός – Δανία: Κορυφαίο εστιατόριο χρηματοδοτεί πρώην υπαλλήλους του

Viva Noma! «Pop up» restaurant από… χρυσάφι