Οι ΗΠΑ είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού με τις απαγορεύσεις πλέον να είναι και εκεί εξαιρετικά αυστηρές.

Συγκεκριμένα, από την 1η Απριλίου στις ΗΠΑ ισχύει η παραμονή στο σπίτι, ενώ κάποιος μπορεί να βγει για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Παρόμοια κατάσταση, δηλαδή με αυτήν, που ισχύει στη χώρα μας. Μέχρι εδώ όλα είναι λογικά στο πλαίσιο της νέας καθημερινότητας, που ζούμε. Ωστόσο, παρά τον περιορισμό, που έχει κλείσει σχεδόν όλα τα μαγαζιά είναι λογικό να παραμένουν ανοιχτές…οι κάβες; Ή τα καταστήματα που πουλάνε όπλα;

Όσον αφορά το αλκοόλ γεννιέται η εύλογη ερώτηση δεν καλύπτεται από τα σουπερμάρκετ; Εξάλλου, μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος και στα λεγόμενα liquor store που παραμένουν ανοιχτά. Ωστόσο, στις δύσκολες ημέρες της καραντίνας λίγο αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή ούτε για αποτοξίνωση των αλκοολικών.

Σύμφωνα με την Άσλι Λίντεν Κάμισελ από το College of Health and Human Development στην Πενσυλβάνια: «Εάν ένας αλκοολικός αναγκαστεί να κόψει το αλκοόλ χρειάζεται γιατρό που θα τον παρακολουθεί. Το γεγονός όμως ότι το σύστημα υγείας μας είναι επιβαρυμένο αυτή τη στιγμή από τον Covid 19 θα ήταν δύσκολο για τους ανθρώπους που το χρειάζονται να βρουν βοήθεια».

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Τρόφιμα ελεύθερα στο δρόμο για όποιον έχει ανάγκη

Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Δωρεές από celebrities σε οργανισμούς σίτισης

Κορωνοϊός: Εστιατόρια στις ΗΠΑ κάνουν δώρο χαρτί υγείας με κάθε αγορά φαγητού