Το 2020 είναι σίγουρα μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους με δραστικές αλλαγές να συμβαίνουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της γης σε όλα τα επίπεδα. Στην Αμερική αυτήν την περίοδο, μεταξύ πολλών άλλων, έχουν προκύψει και αναδιαμορφώσεις -προς τα πάνω- σε τιμές προϊόντων όπως το πεπερόνι.

Η πίτσα με πεπερόνι είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των Αμερικανών και η αύξηση της τιμής του αλλαντικού σίγουρα προκαλεί πονοκέφαλο στους επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες σημείων πώλησης πίτσας. Σύμφωνα με το Bloomberg, το κόστος του πεπερόνι έχει αυξηθεί συγκριτικά με την προ – πανδημίας περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, υπεύθυνος μαγαζιού στη νότια Ντακότα, επισημαίνει ότι έχει δει τιμές από 2.87 δολάρια ανά λίβρα (€2.42/435 γρ.) να αυξάνονται σχεδόν στο διπλάσιο για ένα προϊόν που κανονικά είναι οικονομικό. Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία συσκευασίας κρέατος αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με αρκετούς από τους εργαζόμενούς τους να έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, δυστυχώς και με περιπτώσεις θανάτων. Κάποιες από αυτές, βάσει των συνθηκών, σταμάτησαν τη διαδικασία παραγωγής συγκεκριμένων προϊόντων λόγω του ότι πλέον δεν απέδιδε οικονομικά. Όσοι συνέχισαν την παραγωγή και καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στο κόστος, το οποίο είναι υψηλό, ανέβασαν και τις τιμές πώλησης, κάτι που δεν συνέβη με άλλα προϊόντα κρέατος όπως ο μοσχαρίσιος κιμάς, που επίσης έχει υψηλή ζήτηση και κόστος παραγωγής.

Η άνοδος της τιμής του πεπερόνι αφήνει ανεπηρέαστες τις μεγάλες αλυσίδες πίτσας δημιουργώντας όμως προβλήματα στα μικρά μαγαζιά, αρκετά από τα οποία δεν αναδιαμορφώνουν τις τιμές τους για να καταφέρουν να κρατήσουν τους πελάτες τους. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μεγάλοι επιχειρηματίες συχνά υπογράφουν συμβόλαια με συμφωνίες που περιλαμβάνουν τιμές συστατικών για πίτσες για των οποίων τις τιμές έχουν γίνει ειδικές διαπραγματεύσεις.

Δείτε επίσης

ΗΠΑ: Μαζική απόσυρση κρεμμυδιών και προϊόντων λόγω μόλυνσης από σαλμονέλα

ΗΠΑ: Λαχανικά και φρούτα αποσύρθηκαν λόγω πιθανής μόλυνσης

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Το 17% των παιδιών υποσιτίζονται γιατί οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα