Νέο «πακέτο» περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τις δραματικές προβλέψεις των ειδικών για 50.000 κρούσματα κορωνοϊού ανά ημέρα τον Οκτώβριο.

Μεταξύ άλλων, ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου παμπ, εστιατόρια και μπαρ θα κλείνουν από τις 22:00. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις της εστίασης θα πρέπει να σερβίρουν τους πελάτες τους αποκλειστικά σε τραπέζια και όχι στις μπάρες.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό πριν η βρετανική κυβέρνηση προέτρεπε τους πολίτες της να πηγαίνουν για φαγητό σε εστιατόρια, μέσω του προγράμματος «Eat Out to Help Out», που περιελάμβανε εκπτώσεις και προσφορές στα εστιατόρια που συμμετείχαν. Ωστόσο, μετά τις προβλέψεις των ειδικών για ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα το προσεχές διάστημα, αναγκάστηκαν να λάβουν περαιτέρω μέτρα που περιορίζουν αρκετά τις εξόδους σε καταστήματα εστίασης, τόσο ως προς το ωράριο όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους. Κατά την ομιλία του, ο Μπόρις Τζόνσον απολογήθηκε στις επιχειρήσεις εστίασης που τώρα προσπαθούσαν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, ωστόσο όπως είπε «πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού σε μπαρ και εστιατόρια».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης, ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του COVID-19, αν τα μέτρα που εξήγγειλε δεν καταφέρουν να μειώσουν τον ρυθμό αναπαραγωγής της ασθένειας.

Σημειώνεται ότι εκτός από το κλείσιμο παμπ, εστιατορίων και μπαρ από τις 10 το βράδυ, στο νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνεται επίσης η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μαγαζιά και ταξί με το πρόστιμο για όσους δεν τη φορούν να είναι 200 λίρες, μειώνεται ο αριθμός των παρευρισκόμενων σε γάμους και βαφτίσεις από 30 σε 15 άτομα, αναβάλλεται η επιστροφή του κοινού στις αθλητικές διοργανώσεις που είχε οριστεί για την 1η Οκτωβρίου, ενθαρρύνεται η εργασία από το σπίτι όπου δεν επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ ταξίδια θα πραγματοποιούνται μόνο αν είναι για λόγους υγείας ή επαγγελματικούς λόγους και δεν μπορούν να αναβληθούν.

Δείτε επίσης:
Πτώση άνω του 10% στην κατανάλωση οίνου το 2019

Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε κορωνοϊό σε ένα μπαρ ή εστιατόριο;

Ιταλία: Οινοποιοί μετατρέπουν απούλητο κρασί σε αντισηπτικό