Γιατροί με συσκευές θερμομέτρησης θα βρίσκονται στο εξής σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, με στόχο την προστασία των πωλητών από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση έκανε το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ». Στόχος τους, όπως αναφέρουν, να εξετάζονται οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών για πιθανά συμπτώματα, προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι, αλλά και ο περίγυρός τους. Ειδικότερα, ο ένας γιατρός θα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της λαϊκής αγοράς και ο άλλος στη δυτική, προκειμένου να θερμομετρούν όσο περισσότερους πωλητές γίνεται.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «δεν πρόκειται για εξέταση, αλλά για μέτρο πρόληψης», τονίζοντας πως «είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης».

Η πρωτοβουλία για τις θερμομέτρησεις σε καθημερινή βάση ανήκει στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του κλάδου. Πρόκειται για τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης, την «Ομόνοια» και το σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η Πρόοδος».

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Oι Βρετανοί καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά στις αυλές τους

Γεωργιάδης για κορωνοϊό: Καμία έλλειψη σε τρόφιμα και αγαθά

Κορωνοϊός: Οι αλλαγές που έφερε στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών