Μπορεί η εστίαση σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι ένας από τους κλάδους, που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, ωστόσο πάντα βρίσκει εναλλακτικούς τρόπους για να τηρεί τις κοινωνικές αποστάσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ένα ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο περιγράφει πώς οι εστιάτορες στην Ιταλία έχουν βρει νέους τρόπους.

Σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο στη Via de ‘Coltelli στο κέντρο της Μπολόνια κάνουν κάτι διαφορετικό καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Στο εστιατόριο «Vagh in ufezz» , μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, οι πελάτες πλήρωναν για κάθε πιάτο που επέλεγαν, αλλά τώρα πληρώνουν ανά ώρα. «Έπρεπε να βρούμε μια νέα φόρμουλα, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ανοιχτοί μέχρι τα Χριστούγεννα», λέει η Antonella De Sanctis, η οποία σερβίρει το φαγητό που μαγειρεύει ο σύζυγός της, Mirco Carati. Ένα τραπέζι κοστίζει 18 ευρώ ανά άτομο για μία ώρα και 26 για δύο ώρες. Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνονται κρασί, ποτά και καφές.

«Μια ώρα είναι για τους πεινασμένους ανθρώπους που βιάζονται, δύο ώρες είναι ένα κανονικό δείπνο», λέει ο Mirco Carati. Μέχρι στιγμής, η ιδέα δείχνει να δουλεύει. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, οι κρατήσεις επέστρεψαν στα επίπεδα πριν από τον Covid. Είναι μάλλον μια καλή λύση, αλλά όχι για όλους, σύμφωνα με τον Vincenzo Vottero, πρόεδρο του σωματείου εστιατορίων, Confcommercio Ascom Bologna.

Σημειώνουμε,  πως η κατάσταση είναι τώρα κρίσιμη, καθώς ο καιρός επιδεινώνεται και οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να εργαστούν και να μείνουν στο σπίτι. Ενώ οι τελευταίοι κανόνες εξακολουθούν να επιτρέπουν στα εστιατόρια να προσφέρουν υπηρεσίες takeaway και delivery, πολλά σε κέντρα πόλεων και επιχειρηματικές περιοχές έχουν χάσει μεγάλο μέρος της κανονικής πελατείας τους.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Τα νέα μετρά για την εστίαση στην Ιταλία

Ιταλία: Οινοποιοί μετατρέπουν απούλητο κρασί σε αντισηπτικό

Η Ιταλία ανοίγει ξανά τα περίφημα «παράθυρα του κρασιού»