Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα όλου του πλανήτη φέρνοντας απαγορεύσεις ακόμη και τις ΗΠΑ, καθώς ανακοινώθηκαν νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ιού.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων της μεγαλούπολης και πλέον θα γίνονται μόνο παραδόσεις κατ’ οίκον. Ακόμη, αναστέλλεται η λειτουργία νυχτερινών κέντρων, σινεμά, θεάτρων και συναυλιακών χώρων. Στο ίδιο πλαίσιο οι αρχές του Λος Αντζελες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κλείνουν όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα της πόλης με στόχο την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.Το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον ως τις 31 Μαρτίου, διευκρίνισε στη σελίδα του στο Facebook ο δήμαρχος του Λος Αντζελες Ερικ Γκαρσέτι. Αξίζει να σημειώσουμε ακόμη, πως στο Λας Βέγκας κλείνουν και τα μεγάλα καζίνο και στα ξενοδοχεία οι κρατήσεις θα είναι διαθέσιμες εκ νέου από την 1η Μαΐου και μετά.

Όσον αφορά, στο Λευκό Όικο υπουργοί, σύμβουλοι, δημοσιογράφοι θα υποβάλλονται στο εξής σε θερμομέτρηση, για να εντοπίζονται συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Τέλος, o Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός επιδημιολόγος, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος με την κατάσταση λέγοντας, ότι«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας», επέμεινε να προειδοποιεί ο Φάουτσι, πράγμα που επαναλαμβάνει διαρκώς από την προηγούμενη εβδομάδα. «Το πώς θα αντιδράσουμε σε αυτή την πρόκληση θα κρίνει την έκβαση», πρόσθεσε. Όλος ο πλανήτης κινείται στο ίδιο μήκος κύματος και σε όλες τις χώρες ανακοινώνονται συνεχώς νέα μέτρα για τον περιοορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Διαβάστε σχετικά:
Κορωνοϊός: Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα

Κορωνοϊός: Delivery στην Ιταλία η εναλλακτική αντί εξόδου

Κορωνοϊός: Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση τα εστιατόρια στην Ιταλία