Nέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας ανακοίνωσε η Ιταλία, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και την εστίαση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε πώς πρέπει να εφαρμοστούν νέα μέτρα με βάση τα οποία τα ιταλικά καφέ και εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ μετά τις εννέα το βράδυ απαγορεύεται το σερβίρισμα πελατών που δεν καταναλώνουν την παραγγελία στο τραπέζι. Ωστόσο, επιτρέπεται το delivery.

Θα συνεχίσουν τα κλαμπ και η ντίσκο να είναι κλειστά, ενώ επιτρέπεται η πραγματοποίηση εκθέσεων και συνεδρίων. Eπίσης, συνεχίζει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς χώρους με μόνη εξαίρεση το σπίτι.

Όσον αφορά τους γάμους και τις τελετές γενικά θα μπορούν να παρευρίσκονται μέχρι 30 άτομα. Επίσης, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα είναι ανοιχτά με περιορισμό στις θέσεις. Ακόμη, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει «ερασιτεχνικά ματς» ποδοσφαίρου και μπάσκετ , διότι δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας που απαιτείται για την προστασία από την διάδοση του κορωνοϊού.

Τέλος, ο Κόντε έχει τονίσει ότι ακόμη και όταν κάποιος υποδέχεται φίλους και συγγενείς καλό είναι να φορά προστατευτική μάσκα.

Διαβάστε επίσης:
Μερικό lockdown στην Ολλανδία

Δημιουργείται Παρατηρητήριο Προστασίας της ΠΓΕ «Μακεδονία» για το κρασί

Βρετανία: Ακυρώνεται το Taste of London 2020