Διευκρινίσεις έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με το delivery και το take away από τις 21:00 και έως τις 05:00 και που θα ισχύει από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία ανέφερε ακριβώς τα εξής: «Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Όσον αφορά σούπερ μάρκετ  θα υπάρχουν και εκει αλλαγές, καθώς θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα, ενώ τη Κυριακή 15 Νοεμβρίου, δεν θα ανοίξουν, όπως είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. «Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00».

Απαντήσεις για το τι θα ισχύσει με τα νέα μέτρα έδωσε αναλυτικά και ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Για την αγορά των Χριστουγέννων υπογράμμισε, ότι πρέπει να περιμένουμε την καλυτέρευση των δεικτων στην κοινή προσπάθεια αναχαίτισης του ιου στην κοινότητα και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις στο τέλος του Νοεμβρίου. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι οι φετινές γιορτές θα είναι διαφορετικές και θα εορταστούν μόνο ανάμεσα στα μέλη που ζουν στο ίδιο σπίτι. Για την παροχή βοήθειας μετά τις 9 το βράδυ και τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για αυτό το θέμα, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι θα απαντηθούν όλα τις επόμενες μέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δείτε επίσης:
Τα δικαιώματα των διανομέων φαγητού

Στο 9% ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων για τα σούπερ μάρκετ

Τι δεν θα μπορείτε να ψωνίζετε πλέον στο σούπερ μάρκετ;