Η έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη φέρνει νέα μέτρα, όπως στο Παρίσι, που ανακοινώθηκε πως από σήμερα -Τρίτη 6 Οκτωβρίου- τα μπαρ θα είναι κλειστά  για δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, τα εστιατόρια και τα μπαρ που σερβίρουν φαγητό θα παραμείνουν ανοιχτά και θα λειτουργούν μέχρι τις 22:00, με νέα μέτρα ασφαλείας και με καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας των πελατών τους.

Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και όπως διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο θα ανακοινωθεί μια νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων διάρκειας δεκαπέντε ημερών.

Τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων στη γαλλική πρωτεύουσα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 50% σε πληρότητα, ενώ θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην τηλεργασία.Σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια οι συναθροίσεις περιορίζονται στα δέκα άτομα, ενώ απαγορεύονται οι γαμήλιες δεξιώσεις, τα φοιτητικά πάρτι και άλλες οργανωμένες εκδηλώσεις σε ενοικιαζόμενους χώρους.

Σημειώνεται, ακόμη πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα, ενώ ειδικά στο Παρίσι και στις γύρω περιοχές η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους για όλους άνω των 11 ετών. Τέλος, η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους περισσότερους χώρους εργασίας.

Διαβάστε επίσης:
Γιατί η τιμή στο σουβλάκι είναι στα ύψη;

Αμερικανός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για αρνητική κριτική στο TripAdvisor

Τριάστερο εστιατόριο κάηκε ολοσχερώς στη φωτιά στην Καλιφόρνια