Προβληματισμό προκαλεί στις αρχές το γεγονός πως πολίτες κυρίως νεαρής ηλικίας στήνουν υπαίθρια πάρτι έξω από καντίνες και καφέ take away, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προφύλαξης.

Οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με αυστηρές κυρώσεις, οι μεν καταστηματάρχες με πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγιση της επιχείρησης, οι δε πελάτες με πρόστιμο 150 ευρώ, καθώς εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι όσα συνέβησαν στην άνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής (πλατεία Αγίου Ιωάννη), όπου τη Δευτέρα και την Τρίτη συγκεντρώθηκαν πάνω από 400 νεαροί, προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής αρχής και στη συνέχεια της αστυνομίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι στο εξής η πλατεία του Αγίου Ιωάννη θα παραμείνει κλειστή από τις 9 το βράδυ και έως τις 6 το πρωί και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να καταγράφονται παρόμοια φαινόμενα και αλλού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων υπερτοπικής εμβέλειας.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις συλλήψεις των 6 ιδιοκτητών καφέ-μπαρ, που με το πρόσχημα της take away λειτουργίας των καταστημάτων τους σέρβιραν σε πελάτες. Τρεις από αυτούς βρίσκονται στη Λάρισα και οι υπόλοιποι στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά και στη Λαμία.

Ισχυρές συστάσεις στην ενημέρωση της Τρίτης
Ο υφυπουργός στην πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό την Τρίτη είχε κάνει ισχυρές συστάσεις για τα άτυπα πάρτι έξω από καφέ μπαρ και στα takeaway ποτά λέγοντας συγκεκριμένα:

«Η εικόνα σε καφέ- μπαρ σε διάφορες πόλεις, ειδικά στην περιφέρεια, που στις 11 το βράδυ παίζουν μουσική στη διαπασών και προμηθεύουν δήθεν takeaway ποτά, με πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης- αν και σε μικρή κλίμακα- προσβάλει βάναυσα όσους κινήθηκαν τηρώντας τα μέτρα, αλλά και τους επιχειρηματίες που ακολουθούν τις οδηγίες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Κάνω ισχυρή σύσταση σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία. Η προμήθεια takeaway καφέ επιβάλει αυτό που λέει η άδεια: να κάνουν παραγγελία, να παραλάβουν τον καφέ και να φύγουν. Τα takeaway ποτά δεν επιτρέπονται, ούτε να παίζουν μουσική στη διαπασών», είχε επισημάνει ο κ.Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός: Γιατί Βρετανοί, Βέλγοι και Γάλλοι ενθαρρύνονται να τρώνε συγκεκριμένες τροφές;

Επιχειρήσεις εστίασης: Πώς θα αξιοποιηθούν και οι ημιυπαίθριοι

Τσεχία: Απαγόρευσε τα ποπ κορν στις κινηματογραφικές αίθουσες