Ένα καινοτόμο ποτό έρχεται από το Μπορντώ της Γαλλίας. Η ιδιαιτερότητα αυτού του αλκοολούχου ποτού εντοπίζεται στο ότι περιέχει κάνναβη.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος επιχειρηματίας Ραφαέλ Ντε Πάμπλο (Raphael De Pablo) είναι ο δημιουργός αυτού του προϊόντος, που λέγεται «Burdi W».

Ουσιαστικά, αυτό που κάνει ο Ντε Πάμπλο είναι πως εγχέει στην τοπική ποικιλία κρασιού -Πετί βερντό- κανναβιδιόλη (CBD), μία από τις βασικές ουσίες που βρίσκονται στην κάνναβη.

Να σημειώσουμε εδώ, πως η χρήση της κανναβιδιόλης CBD δεν είναι απλά νόμιμη στην Γαλλία, αλλά έχει πιστοποιηθεί και με ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης του άγχους.

«Η κανναβιδιόλη προσθέτει μία επιπλέον χαλαρότητα στην, ήδη, κλασική χαλαρότητα που προσφέρει το αλκοόλ», δήλωσε ο Ντε Πάμπο στο AFP.

Το «Burdi W» έχει προσελκύσει περισσότερους από 1.000 χορηγούς και ο επιχειρηματίας λέει πως έχει πουλήσει ήδη 8.000 μπουκάλια στα 34 ευρώ το καθένα. Οι περισσότεροι από τους αγοραστές είναι στη Γαλλία, αλλά οι παραγγελίες φτάνουν και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το ποτό είναι δημοφιλές όπως λέει ο ίδιος.

«Στόχος μας είναι να συμφιλιωθούμε τους νέους με το κρασί», δήλωσε ο Ντε Πάμπλο. Ωστόσο, από την πλευρά της η οινική κοινότητα δεν βλέπει και πολύ θετικά αυτό το εγχείρημα.

«Το κρασί είναι κρασί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προσθέσεις ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση στο κρασί, υπάρχει ήδη αλκοόλ σε αυτό», δήλωσε η Ντιέν Κοβά (Diane Cauvin), οινοποιός, στο AFP.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RELAIS DU VIN & CO (@relaisduvin)

Από την άλλη, βέβαια, το Terre de Vins -ιστότοπος κρασιού- θεωρεί το συγκεκριμένο ποτό μια καλή επιλογή. «Είναι ένα ωραίο ποτό, σε διαφορετική κατηγορία, βέβαια, από το κρασί, που μπορούμε, όμως, εύκολα να το φανταστούμε ως απεριτίφ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:
ΕΦΕΤ: Έρευνα για εξαγωγές νοθευμένης φέτας στη Γερμανία

Άρση lockdown: Τι προβλέπεται για την εστίαση

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει – Με sms στο 13033 η μετακίνηση