Μετά τα apps που μας βοηθούν να τηρήσουμε το πρόγραμμα διατροφής ή γυμναστικής, ήρθε η στιγμή και στο Instagram να μπει στο παιχνίδι της απώλειας βάρους, με έναν λογαριασμό να μας δίνει με τον πιο παραστατικό τρόπο τη λύση στον υπολογισμό των θερμίδων.

Το «The Fitness Chef» είναι ο λογαριασμός που θέλεις οπωσδήποτε να ακολουθείς, καθώς ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες φαγητών, σνακ και ποτών με ακριβή υπολογισμό των θερμίδων τους. Επίσης, όλες συνοδεύονται από σχόλια, για το τι σου προσφέρει το κάθε ένα. Για παράδειγμα, όταν σου δείχνει ένα smoothie bowl και δίπλα του βάζει 3 γνωστές σοκολάτες που έχουν τις ίδιες θερμίδες, σου εξηγεί γιατί να επιλέξεις το πρώτο έναντι του δεύτερου. Πολύ χρήσιμο όταν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να μην υποκύψει σε ανθυγιεινά τσιμπολογήματα, έτσι;

Πίσω από από τον λογαριασμό βρίσκεται ο απίστευτα fit Graeme Tomlinson, που συστήνεται ως online personal trainer και διατροφολόγος και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής τον εντυπωσιακό αριθμό των 140.000 ακολούθων. Στόχος του, να δώσει στους διαδικτυακούς του φίλους χρήσιμες διατροφικές πληροφορίες, που μπορούν να εντάξουν στο δικό τους διατροφικό πρόγραμμα, είτε βρίσκονται σε περίοδο δίαιτας είτε όχι.

Πώς το καταφέρνει αυτό; Σε ένα από τα πιο πρόσφατα posts του δίνει 2 διαφορετικές εκδοχές του ίδιου γεύματος, με τη διαφορά να είναι στην ποσότητα του φαγητού, ώστε να φαίνεται πόσο πρέπει να φάει κάποιος που θέλει να χάσει βάρος και πόσο κάποιος που χτίζει μύες ή σε ένα άλλο post εξηγεί γιατί ανάμεσα σε 2 μπολ δημητριακών πρωινού το ένα είναι καλή επιλογή και το άλλο κακή.

Και για να μην νομίζεις ότι όλα έχουν να κάνουν με το φαγητό, στο The Fitness Chef βρίσκεις και πληροφορίες για ποτά, για να ξέρεις π.χ. πόσο σου κοστίζει σε θερμίδες ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα, όταν αυτό το κάνεις καθημερινά για ένα μήνα, καθώς και πόσες θερμίδες έχουν μερικά από τα αγαπημένα σου ροφήματα, από καφέδες μέχρι χυμούς. Τώρα λοιπόν, που γύρισες από διακοπές και θέλεις να βρεις ξανά τη γραμμή σου, αυτός ο λογαριασμός είναι ό,τι πρέπει.