Διήμερο «λουκέτο» έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο εστιατόριο «Διόνυσος» στου Φιλοπάππου, καθώς διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ένα «μαϊμού» λογισμικό, διαπιστώθηκαν 33 παραβάσεις, που αφορούν σε αποδείξεις που δεν είχαν κοπεί, ενώ εντοπίστηκαν και τέσσερις ανασφάλιστοι υπάλληλοι.

Η απάντηση του Διόνυσου
Μετά το πρόσφατο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο protothema.gr στις 26/08/2018 και ώρα 18.52, το οποίο αφορά σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση Διόνυσος Zonars ΑΒΕΕ από την ΑΑΔΕ, που ήθελε το κατάστημα να μην εκδώσει αποδείξεις, να έχει ανασφάλιστο προσωπικό και να χρησιμοποιεί «μαϊμού» λογισμικό η επιχείρηση ανακοινώνει τα εξής :

1) όσον αναφορά στα άτομα που αναφέρθηκαν ως ανασφάλιστα, τα ονόματα τους ήταν αναρτημένα στον Πίνακα Προσωπικού
2) όσον αναφορά στη μη έκδοση αποδείξεων (20 συνολικά), αφορούσαν σε ένα group τουριστών, του οποίου η διαδικασία εξυπηρέτησης βρισκόταν σε εξέλιξη
3) Όσο για την αναφορά του δημοσιεύματος περί «μαϊμού» λογισμικού, είναι εντελώς ανυπόστατη καθώς όλα γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και κάτι ανάλογο δεν αναφέρεται ούτε στην επίσημη έκθεση της ΑΑΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση μόνο για το 2017 απέδωσε ΦΠΑ το ποσό των 560 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: protothema.gr
Φωτογραφίες: William Faithful