Το Uncle Ben’s συνεχίζει δυναμικά την κοινωνική πρωτοβουλία Ben’s Beginners, που προτρέπει τους γονείς να μπουν στην κουζίνα με τα παιδιά τους και να απολαύσουν οικογενειακές στιγμές, μαγειρεύοντας πιο υγιεινά γεύματα.

Πρόκειται για μια απλή αλλά σημαντική ενέργεια, που βοηθά τα παιδιά να αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και να εξοικειώνονται με τη μαγειρική. Στα συν και ότι η οικογένεια έχει μια καλή ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια κοινή και απολαυστική δραστηριότητα και να περνούν χρόνο μαζί.

Uncle-Bens-Key-Visual

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή μια πανελλαδική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές ηλικίας 9-12 ετών (μελέτη GRECO, 2009) και σύμφωνα με την οποία 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Μάλιστα, ένας από τους κύριους λόγους της παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από την έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού. Το Uncle Ben’s, λοιπόν, έχει βάλει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους γονείς σε θέματα καθημερινής διατροφής της οικογένειας, μέσα από ενέργειες που εστιάζουν στη διασκεδαστική πλευρά της μαγειρικής: η Σίσσυ Χρηστίδου, ως πρέσβειρα του Ben’s Beginners, προτρέπει τους νέους γονείς και τα παιδιά τους να μπουν στην κουζίνα και να μαγειρέψουν μαζί και παράλληλα, εγκαινιάζεται και το “Ben’s Academy” -μία σειρά μαθημάτων μαγειρικής για όλη την οικογένεια, τα οποία θα δίνονται δωρεάν μέσα από τη σελίδα Uncle Ben’s στο Facebook.

Επιπλέον, από τις 5 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει και ο 2ος digital διαγωνισμός Ben’s Beginners, ο οποίος ολοκληρώνεται στις 18 Οκτωβρίου και έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς chef, αλλά και τους γονείς τους! Αν, λοιπόν, έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τραβήξτε ένα video ή μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben’s και ανεβάστε το στο www.unclebens.gr. Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου, με τον μεγάλο νικητή να κερδίζει 3.000€ μετρητά, ενώ ο 2ος και 3ος από 1.000€.

Bens-Beginners-6_-the-ambassadorSissy-Christidou-and-Chef-Dimitris-Skarmoutsos

“Μέσω της πρωτοβουλίας Ben’s Beginners, οι γονείς αποκτούν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να κινητοποιηθούν, προκειμένου να βάλουν τα παιδιά τους στην κουζίνα και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί, μαγειρεύοντας. Αν το σκεφτούμε, είναι πραγματικά απλό, καθώς σε κάθε συνταγή μπορεί ένας γονέας να βρει τρόπο να εμπλέξει τα παιδιά του!”, δήλωσε η πρέσβειρα του Ben’s Beginners Σίσσυ Χρηστίδου, ενώ η Brand Manager Uncle Ben’s της εταιρίας Mars Hellas Κατερίνα Τσαγκόγεωργα σημείωσε ότι “τα περισσότερα παιδιά έχουν μια έμφυτη περιέργεια για την κουζίνα. Ας την εκμεταλλευτούμε λοιπόν, για να τους μάθουμε να τρώνε πιο υγιεινά”.