Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 20:30, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις «δυνάμεις» τους στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αυτό με μια απλή πράξη: κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Στην παγκόσμια ενέργεια, που ξεκίνησε το WWF, συμμετέχουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους το Hilton Αθηνών και τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George.

Η «Ώρα της Γης» απευθύνεται σε όλους: σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε ανθρώπινη κοινότητα. H πρωτοβουλία του WWF ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ και κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Και φέτος, καλούμαστε να δράσουμε, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα και θα ενώσουν για μία ώρα τη «φωνή» τους για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 20.30, ο εξωτερικός και εσωτερικός φωτισμός του Hilton Αθηνών θα σβήσει για μία ώρα. Παράλληλα θα γίνεται ειδική ενημέρωση στους πελάτες, προτρέποντάς τους να σβήσουν και εκείνοι τα φώτα των δωματίων τους.

Το Galaxy Bar έχει ετοιμάσει και μια έκπληξη για εκείνη τη βραδιά. Οι Letrafons, που κανονικά εμφανίζονται live κάθε Τετάρτη, θα παίξουν και το Σάββατο unplugged από τις 20:00 έως τις 22:00 υπό το φως των κεριών δημιουργώντας μια αξέχαστη ατμόσφαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Hilton Αθηνών διακρίθηκε πρόσφατα για τη συνεισφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος λαμβάνοντας το αργυρό βραβείο στα Tourism Awards 2015.

Hotel Grande Bretagne &  King George Athens

Την ίδια μέρα και ώρα, τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία & King George θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα με τους εξής τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας: θα σβήσουν τον εξωτερικό φωτισμό και θα χαμηλώσουν τον φωτισμό στους κοινόχρηστους χώρους καθώς και στα εστιατόριά τους προσφέροντας στους πελάτες την ευκαιρία να δειπνήσουν με πολύ χαμηλό φωτισμό ή και υπό το ρομαντικό φως των κεριών. Οι πελάτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στις τηλεοράσεις των δωματίων τους για την περιβαλλοντική αυτή ευαισθητοποίηση και έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούν χαμηλώνοντας ή και κλείνοντας τελείως τα φώτα στο δωμάτιό τους. Η ίδια ευκαιρία θα δοθεί και στους διοργανωτές εκδηλώσεων στις αίθουσες δεξιώσεων του ξενοδοχείου. Η Διοίκηση των ξενοδοχείων θα ενθαρρύνει το προσωπικό του να συμμετάσχει σε αυτή την τόσο ευαισθητοποιημένη πράξη, κλείνοντας ο καθένας τα φώτα στο σπίτι του.

info
Για να μάθετε περισσότερα για την «Ώρα της Γης» επισκεφθείτε το www.earthhour.org