Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο η Air France αποτίει φόρο τιμής στο Γάλλο «σεφ του αιώνα» Joel Robuchon με τον οποίο συνεργαζόταν για μια δεκαετία, σερβίροντας μια επιλογή από τα πιο εμβληματικά πιάτα του στους επιβάτες της 1ης θέσης πτήσεων μεγάλων αποστάσεων που αναχωρούν από το Παρίσι.

«Έχτισε» τη δική του «αυτοκρατορία» high end εστιατορίων ανά την υφήλιο σε πόλεις όπως Παρίσι, Μονακό, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο, Λας Βέγκας και Μπανγκόκ, πολλά από τα οποία ήταν βραβευμένα με τρία αστέρια Michelin. Aνακηρύχθηκε το 1976 «Meilleur Ouvrier de France», ένας από τους σημαντικότερους τίτλους που απονέμονται σε Γάλλους σεφ, το 1987 «σεφ της χρονιάς» (Chef de l’annee) και το 1990, ως ένδειξη της συνολικής προσφοράς του στο χώρο της γαστρονομίας, του αποδόθηκε από τον έγκριτο οδηγό γαστρονομίας Gault et Millau ο τίτλος του «σεφ του αιώνα» (Cuisinier du siècle). Μέχρι σήμερα, είχε στην κατοχή του τα περισσότερα αστέρια Michelin από κάθε άλλο σεφ παγκοσμίως, 32 υπ’ αριθμόν. Αυτός ήταν εν ολίγοις ο περίφημος Joël Robuchon, θρυλική μορφή που έγραψε μερικές από τις πιο σημαντικές γραμμές στις σελίδες της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Παραθέτουμε τα μενού που θα σερβίρονται από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο

Απρίλιος
Ορεκτικό ταρτάρ σολομού με χαβιάρι
Μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με μίσο και σάλτσα, pasta rigata και νεαρά λαχανικά
Supreme κυνηγιού από τη Γουινέα και ανοιξιάτικα μπιζέλια και μέλι ανθέων πορτοκαλιάς

Μάιος
Ορεκτικό ταρτάρ σολομού με χαβιάρι
Φρεσκομαγειρεμένο χριστόψαρο με σάλτσα vierge και compote με ντομάτα και μελιτζάνα
Πουλερικά φάρμας με κίτρινο jus κρασιού, σιτάκε σοτέ και πράσινα σπαράγγια

Ιούνιος
Ορεκτικό ταρτάρ σολομού με χαβιάρι
Πίτα πάπιας με τρούφα και πουρέ πατάτας
Μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με μίσο και σάλτσα, pasta rigata και νεαρά λαχανικά

Φωτογραφία Joel Robuchon: Alex Staniloff