Σημαντική διάκριση για το κρασί Άγιος Χρόνος σοδειάς 2015 του κτήματος Αβαντίς, που κατέκτησε το μετάλλιο «Best in Show», το πιο σημαντικό βραβείο του Διαγωνισμού Decanter Asia Wine Awards 2019, με βαθμολογία 97/100.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τόσο η βράβευση όσο και η βαθμολογία κατατάσσει τον Άγιο Χρόνο στα κρασιά με την πιο σημαντική διεθνή διάκριση που έχει δοθεί σε ελληνικό κρασί από παγκόσμιο διαγωνισμό οίνου. Στις γευσιγνωστικές σημειώσεις του Decanter δε, αναφέρετε ότι «Ο Άγιος Χρόνος 2015 από την Εύβοια είναι σχεδόν τεσσάρων ετών και δεν του φαίνεται. Αποτελεί ένα σπουδαίο παιχνίδι τυφλής γευστικής δοκιμής με καλή παρέα φίλων. Το σκούρο μαύρο μοβ χρώμα του, τα πλούσια αρώματα του αποπνέουν γλυκιά γοητεία, με νότες φραγκοστάφυλου και μαύρα κεράσια».

Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 3155 κρασιά από 34 χώρες, τα οποία αξιολογήθηκαν από 56 κριτές μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν Masters of Wine (MW), Master Sommeliers (MS) και εξειδικευμένοι γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο. Από τα κρασιά που συμμετείχαν, 20 κέρδισαν μετάλλιο Best in Show, ενώ απονεμήθηκαν επίσης 18 Platinum μετάλλια, 74 Χρυσά μετάλλια, 618 Ασημένια μετάλλια και 1472 Χάλκινα μετάλλια.

Το κρασί Άγιος Χρόνος
Ο Οινοποιός Απόστολος Μούντριχας όταν το 2005 δημιούργησε τον Άγιο Χρόνο εξηγούσε για το όνομα του κρασιού: «Άγιος είναι ο Χρόνος που εξελίσσει ένα εξαιρετικό κρασί σε Μεγάλο, Άγιος ήταν και ο Χρόνος που στο πέρασμά του μας δίδαξε το Κρασί». O Άγιος Χρόνος είναι το πάντρεμα δύο ευγενών ποικιλιών, Syrah και Viognier, όπως τα κρασιά του Cote-Rotie. Η φιλοσοφία αυτού του κρασιού ξεκινάει από τον ίδιο τον αμπελώνα, ο οποίος είναι φυτεμένος με 92% Syrah και 8% Viognier. Έχοντας στο portfolio του κτήματος το καθημερινό και άκρως φιλικό στην τιμή Syrah, το δυναμικό νεοκοσμίτικο σπάνιο Collection, ο Απόστολος Μούντριχας ήθελε να αναμετρηθεί με το υπέρκομψο, εκλεπτυσμένο φινετσάτο στυλ των κρασιών του Βόρειου Ροδανού.