Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 00:00, ετοιμάζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Με σύνθημα τους «Κλείνουμε 00:00 και πάμε Πλατεία», ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να διαμαρτυρηθούν για το ωράριο που εφαρμόζεται στην εστίαση, αλλά και να ζητήσουν μέτρα στήριξης του κλάδου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης που δημοσιεύτηκε στη σελίδα τους στο Facebook «Μετά τις φοβερές παροχές που παρουσιάστηκαν στην ΔΕΘ η αντίδραση μας είναι μονόδρομος. Αυτό το Σάββατο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων μας μαζευόμαστε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και διαδηλώνουμε ειρηνικά και με τις δέουσες αποστάσεις, αρχικά για την εις στο διηνεκές παράταση του μειωμένου ωραρίου αλλά και για όλα τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματα μας».

https://www.facebook.com/111811487192197/photos/a.111877547185591/229350275438317/?type=3&theater

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση του συντονιστικού του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, από την κυβέρνηση ζητείται, επίσης:

1) Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου, με παράλληλη διάκριση των περιορισμών του ωραρίου με κριτήρια ΚΑΔ, τ.μ. και συνδυασμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς όπως σημειώνουν η αρχή της αναλογικότητας καταστρατηγείται δραματικά με αυτό το μέτρο και αναγκάζει τον κόσμο που είναι προστατευμένος στα μαγαζιά τους, που τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις, να συνωστίζεται στις πλατείες μετά τις 00.00.

2) Νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων με παράλληλες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες.

3) Πλήρη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, σύμφωνα με τα πρότυπα Ιταλίας και Γερμανίας.

4) Φ.Π.Α. 6% για όλη την εστίαση έως τον Μάιο του 2021.

5) Επιχορήγηση 10% επί του τζίρου του 2019 στις μικρές επιχειρήσεις.

6) Μείωση σε όλα τα δημοτικά τέλη κατά 50%.

7) Νέα ρύθμιση 120 δόσεων με μηδενικά επιτόκια.

8) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

9) Σε περίπτωση επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων (τοπικά lockdown), παράλληλη επιδότηση ιδιοκτητών και εργαζομένων.

10) Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ με περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις.

11) Προστασία της πρώτης κατοικίας.

12) Θέσπιση Δικαιοστασίου σε όλη τη ελληνική επικράτεια.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊος – Ισπανία: Κραυγή αγωνίας από τους εστιάτορες για την επόμενη μέρα

Έρχεται «lockdown» διαμαρτυρίας στην εστίαση 16 με 22 Σεπτεμβρίου

Εστιατόρια: 20% μειώθηκε ο τζίρος στην εστίαση με το κλείσιμο τα μεσάνυχτα