Οι πρώτες διακρίσεις για το Κτήμα Κώστα Λαζαρίζη αφορούν τα 3 κρασιά της οικογένειας Chateau Julia διαγωνιζόμενα ανάμεσα σε 11.000 δείγματα στον 26ο Διαγωνισμό Grand International Wine Award Mundus Vini. Το πολυβραβευμένο Chateau Julia Merlot του 2018 και το Chateau Julia Agiorgitiko – Refosco του 2017 διακρίθηκαν με χρυσά μετάλλια, ενώ με αργυρό βραβεύτηκε και το Chateau Julia Chardonnay του 2019.

Η συνέχεια δόθηκε στο Βερολίνο, όπου διεξάγεται ο μεγαλύτερος οινικός διαγωνισμός με τη σφραγίδα του OIV (Διεθνής Οργανισμός Άμπελου και Οίνου) Berliner Wein Trophy με πάνω από 20.250 συμμετοχές από 41 χώρες. Ακόμη, δόθηκαν πέντε χρυσές διακρίσεις για τα ερυθρά κρασιά του Κτήματος, που επιβεβαίωσαν την φιλοσοφία του κτήματος, όσον αφορά τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας από το δυναμικό και μοναδικό terroir της Δράμας. Συγκεκριμένα: Χρυσά Βραβεία για το Chateau Julia Merlot του 2018, το βιολογικό Oenotria Land Cabernet – Agiorgitiko 2017, τον εμβληματικό Ερυθρό Αμέθυστο του 2018, το μικρής παραγωγής Domaine Costa Lazaridi Syrah 2017 και φυσικά τη ναυαρχίδα του Kτήματος Amethystos Cava 2017.

Επίσης, από το Παρίσι ήρθαν αυτή τη φορά 2 χρυσά επιπλέον για τα λευκά, στον άκρως ανταγωνιστικό διαγωνισμό, Vinalies Internationales.  Αρχικά το χρυσό, για τον Λευκό Αμέθυστο 2019, όπου το terroir του ορεινού αμπελώνα του Kατάφυτου (900μ), αποδεικνύεται καταλυτικό, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την προτίμηση των φανατικών καταναλωτών του. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον ίδιο διαγωνισμό, το Chateau Julia Chardonnay του 2019, βραβεύθηκε με χρυσό, γεγονός που το κατατάσσει στην βαθμίδα των μεγάλων ελληνικών λευκών του Κτήματος. Επίσης, ένα αργυρό μετάλλιο απέσπασε και ο Ερυθρός Αμέθυστος του 2018.

Διακρίσεις υπήρξαν και στο διαγωνισμό Texsom του Τέξας στην Αμερική, με πλατινένιο για το Chateau Julia Merlot του 2017, χρυσά για τον Αμέθυστο Λευκό 2019 αλλά και για τον Αμέθυστο Ερυθρό 2017 καθώς καιασημένια σε Chateau Julia Chardonnay 2019 και Oenotria Land Cabernet – Agiorgitiko 2017. Να σημειώσουμε τέλος, ότι για το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, το μεγαλύτερο κέρδος από την συμμετοχή του σε επιλεγμένους και καταξιωμένους διεθνείς διαγωνισμούς δεν είναι μόνο οι διακρίσεις, αλλά η δυνατότητα αξιολόγησης των κρασιών διπλά σε χιλιάδες άλλα από τον παγκόσμιο αμπελώνα