Πριν λίγες μέρες η αγαπημένη σεφ και συνεργάτιδα του Olive Ντίνα Νικολάου πραγματοποίησε στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι την επίσημη παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Grèce… La Cuisine Authentique», το οποίο είναι γραμμένο εξ ολοκλήρου στα γαλλικά.

0606

0740

Το «παρών» έδωσαν προσωπικότητες από το χώρο της γαστρονομίας, δημοσιογράφοι, άνθρωποι από το φιλικό περιβάλλον της σεφ, ο γενικός πρόξενος στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι κ. Μίλτος Νικολαΐδης αλλά και ολόκληρη η ομάδα του Εvi Evane που ετοίμασε στους παρευρισκόμενους έναν μπουφέ γεμάτο από ελληνικές γεύσεις.

R0666

LaurentQy-Dina-0646

«Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μένα, αλλά και μια επιβράβευση για τις προσπάθειες μου όλα αυτά τα χρόνια, με συνοδοιπόρο την αδελφή μου Μαρία να παρουσιάσω την μαγεία της ελληνικής κουζίνας, μιας κουζίνας που μετράει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης και που εκτός από την γεύση, τη συνοδεύει η γενναιοδωρία, η αγκαλιά, το φίλεμα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου θέλησα να “ταξιδέψω” τους φίλους μου Γάλλους στη χώρα μας. Να ανακαλύψουν το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας, μιας Ελλάδας που ξέρει να απολαμβάνει με πάθος το καλό φαγητό. Γι’ αυτό το σκοπό οι αγαπημένες μου Emanuela Cino, φωτογράφος, και η Mélanie Martin, στυλίστρια, με ακολούθησαν στο Πήλιο και τη Σύρο, δύο ξεχωριστούς τόπους με διαφορετικό χρώμα ο καθένας τους. Εκεί δεν γεύτηκαν μόνο ιδιαίτερες συνταγές αλλά ήρθαν σε επαφή και με τα εξαιρετικά, ντόπια προϊόντα και φυσικά με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την παραγωγή τους. Στο βιβλίο παρουσιάζω απλές συνταγές, χωρίς τουριστικά κλισέ, που μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους που αγαπάτε. Φυσικά φρόντισα να παρουσιάσω στο τέλος του βιβλίου και πολλά ελληνικά προϊόντα τα οποία υπάρχουν και στο Παρίσι. Χίλια ευχαριστώ στους άξιους εκπροσώπους της χώρας μας στην Γαλλία Μίλτο Νικολαΐδη (Γενικός Πρόξενος στο Παρίσι), Ιάσωνα Κασσελάκη (Γενικός Διευθυντή Πρεσβείας), Σοφία Σταματέλλη, (Σύμβουλος Πρεσβίας) και Δημήτρη Ψιαχά (Γραμματέας Πρεσβείας) που αγαπούν την ελληνική γαστρονομία και πιστεύουν σε αυτή!»

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Hachette, έναν από τους πιο γνωστούς και σοβαρούς οίκους του Παρισιού με διάσημες εκδόσεις. Καλοτάξιδο Ντίνα μας!