Το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21», παρουσιάστηκε διαδικτυακά τη Δευτέρα 17 Μαΐου, καλώντας μας στην Πελοπόννησο, τον τόπο όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία. Σε αυτή την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Costa Navarino, συμμετέχουν πάνω από 70 ιδρύματα, φορείς και εταιρίες.

Η κα. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα, και λόγω της φιλοσοφίας του που θέλει να συνδέσει το παρελθόν με το σήμερα, αλλά και λόγω του ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των αξόνων που οριοθετούν το επετειακό πρόγραμμα που συντονίζει η Επιτροπή και προσεγγίζει τον εορτασμό της επετείου με συγγενή τρόπο.

«Ως Περιφέρεια, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, υλοποιούμε δράσεις με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις επόμενες γενιές, για αυτό και συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και την ΤΕΜΕΣ.ΑΕ, που έχουν σπουδαία πολιτιστική δράση και προσφορά στη Μεσσηνία και ολόκληρη την Πελοπόννησο», δήλωσε με τη σειρά του και ο κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τόπου όπου και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Ποιοι είναι όμως οι 4 άξονες δράσεων του προγράμματος;

Οι τομείς τις εποχής στις οποίες θα εμβαθύνουμε και οι γέφυρες τους με το σήμερα είναι, φυσικά, η Ιστορία, η Τέχνη, η Φύση και η Γαστρονομία.

Συγκεκριμένα, ο άξονας της Γαστρονομίας συμπεριλαμβάνει τις διατροφικές συνήθειες των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Κάπως έτσι, ξεκινά ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι στην ιστορία, σε συνεργασία με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και με Επαγγελματικούς Συνδέσμους. Υλικά, γεύσεις και μυστικά μιας μακρινής εποχής θα συναντηθούν σε ένα μενού που δημιούργησε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, με τίτλο «Τα Πιάτα της Επανάστασης».

Παράλληλα, ο Master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, επιμελείται τοπικές ποικιλίες κρασιών. Μέσα από 12 video μαγειρικής το πρόγραμμα εκπαιδεύει εστιατόρια της Πελοποννήσου στην παρασκευή των συνταγών, ενώ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα εμβληματικά εστιατόρια της χώρας, να εμπνευστούν και να εντάξουν στο μενού τους πιάτα εμπνευσμένα από την Επανάσταση, σύμφωνα με τη δική τους δημιουργική προσέγγιση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.morias21.com

Δείτε επίσης:

Δια χειρός Λαζάρου το μενού της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο

Η ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο

Η επανάσταση του brunch