Μαγείρεψε κατά τη διάρκεια πτήσης προς την Κίνα -για τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια- “φουρνιώτικα κατιμέρια” με ντόπιο ανθότυρο αντί για τον καπνιστό σολωμό που του είχαν ζητήσει… και έκλεψε τις εντυπώσεις!

Σήμερα, με ένα διατροφικό καλάθι γεμάτο Μεσόγειο και μπόλικα μυρωδάτα και αυθεντικά προϊόντα Ελλάδας, ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στις κουζίνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και να αλλάξει ριζικά το… «μενού»! Ο Έλληνας υποψήφιος Μίλτος Καρούμπας διεκδικεί -και όπως φαίνεται- είναι εξαιρετικά πιθανό να κερδίσει την προεδρία της WACS, της Παγκόσμιας Ένωσης των chef, κατά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 35ου Διεθνούς Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών, ένας chef με εγνωσμένο κύρος και διεθνή φήμη, μεταξύ των τριών υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS World Chef, φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί στην ηγεσία του έγκριτου διεθνούς οργανισμού, o οποίος απαρτίζεται από 106 κράτη μέλη και έχει στο δυναμικό του 10 περίπου εκατομμύρια διακεκριμένους αρχιμάγειρες και executive chefs.

miltos-karoubas

«Βασικός στόχος της υποψηφιότητάς μου είναι να τοποθετηθεί η ελληνική κουζίνα και τα εκπληκτικά τοπικά μας προϊόντα στη θέση που τους αξίζει πάνω στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη», τονίζει ο Μίλτος Καρούμπας, ο οποίος έλκει την καταγωγή από το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών, το νησί που είχε κάποτε τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της πατρίδας μας.

«Αγαπώ την ελληνική κουζίνα γιατί πραγματικά είναι ξεχωριστή. Διαθέτουμε υπέροχα τοπικά προϊόντα, τη γνώση και την εμπειρία μιας μακράς παράδοσης στο χώρο της γαστρονομίας, την ταύτιση της μεσογειακής διατροφής με τη διασφάλιση μιας καλής υγείας και ευρωστίας. Έχουμε εξαιρετικά αξιόλογους Έλληνες chef με ταλέντο, κατάρτιση και ήθος, ανθρώπους που αγωνίζονται σε καθημερινή βάση να αναδεικνύουν τη διατροφική παράδοση και τον πλούτο των προϊόντων μας. Όλα αυτά, μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τρέφεται ο σύγχρονος άνθρωπος, όχι μόνο για να καλύψει τις ανάγκες σίτισής του αλλά και ως έκφραση πολιτισμού με απαρχή την ελληνική κουλτούρα» συμπληρώνει.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της πανέμορφης Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από 24-27 Σεπτεμβρίου το 35ο Διεθνές Συνέδριο της WACS, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προκύψει και η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας για την ερχόμενη τετραετία. Παράλληλα, θα φιλοξενηθούν σε αυτό 34 διακεκριμένοι ομιλητές από όλον τον κόσμο μεταξύ των οποίων και ο «πρωτοπόρος» της μοριακής κουζίνας Hervé This. Ακόμη, θα ολοκληρωθεί ο παγκόσμιος τελικός των World Chefs όπου μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αλλεπάλληλων διαγωνισμών σε όλες τις ηπείρους, οι δέκα επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους ώστε ο καλύτερος όλων να στεφθεί νικητής.

Αυτή η διοργάνωση αλλά και η πιθανή εκλογή του Μίλτου Καρούμπα στα πλατό της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής αποτελεί τελικά μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της διατροφικής παράδοσης της πατρίδας μας αλλά και του υψηλού επιπέδου μαγειρικής τέχνης την οποία διαθέτουν πλέον οι σύγχρονοι Έλληνες chef.