Η ανοδική πορεία του ελληνικού bartending συνεχίζεται με το γνωστό bar του κέντρου να επιβεβαιώνει τη δυναμική του με μία ακόμη διάκριση στα έγκριτα «Spirited Awards» του φεστιβάλ «Tales of the Cocktail» στην κατηγορία «Best International High Volume Cocktail Bar».

Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Orpheum Theater στη Νέα Ορλεάνη, για 12η χρονιά ανέδειξε μερικές από τις πιο δυνατές παρουσίες στη bartending σκηνή παγκοσμίως. Στα highlights της βραδιάς, το βραβείο-φόρος τιμής (Lifetime Achievement Award) που απονεμήθηκε στον John Lermayer για τη συνολική προσφορά του στην bartending σκηνή. Ο Lermayer, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο, ήταν συνιδιοκτήτης του εμβληματικού «Sweet Liberty» στο Μαϊάμι μαζί με τους Dan Binkiewicz και David Martinez.


Οι Θάνος Τσουνάκας και Νίκος Μπακούλης παραλαμβάνουν το βραβείο «Best International High Volume Cocktail Bar»

Τα Spirited Awards αναγνωρίζουν και αναδεικνύουν μερικές από τις σημαντικότερες παρουσίες της παγκόσμιας bartending κοινότητας. Οι νικητές επιλέγονται από μια ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 140 ειδικούς με επικεφαλής τους Charlotte Voisey (Spirited Awards Chairperson), Jacob Briars (International Spirited Awards Chair), Paul Clarke (Writing Chair), Bridget Albert, Kiowa Bryan (U.S. Judging Chairs) καθώς και τους Daniyel Jones, Lauren Mote, Claire Warner, Giuseppe Gallo, Micaela Piccolo, Zdenek Kastanek, Kurt Schlechter και Rebecca Sturt (International Judging Chairs).

Πρόκειται για μια από τις υψηλού κύρους διοργανώσεις παγκοσμίως και η διάκριση ελληνικού bar ανάμεσα σε «τιτάνες» του είδους σημαίνει πολλά για την αθηναϊκή-και όχι μόνο-bartending σκηνή επισφραγίζοντας τη συνεχή εξέλιξή της.

Δείτε επίσης

Τα ελληνικά The Clumsies και Baba au Rum ξανά στα καλύτερα του κόσμου! 

Tales of the Cocktail 2016: Το έπος του κοκτέιλ

«World’s 50 Βest Restaurants 2018»: Ο απόηχος της γιορτής της παγκόσμιας γαστρονομίας