Το WSPC (Wine & Spirit Professional Center), ο μεγαλύτερος φορέας εκπαίδευσης Κρασιών, Αποσταγμάτων και Οινοχοΐας της νοτιοανατολικής Ευρώπης ανοίγει την ομπρέλα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων με τη νέα εκπαιδευτική ενότητα του Καφέ, του Τσαγιού και του Κακάο και την εντάσσει, όχι μόνο στο χαρτοφυλάκιο του, αλλά και στην απεικόνιση της νέας του εταιρικής ταυτότητας.

Από το 2004, το WSPC θεμελίωσε συνεργασίες με εκπαιδευτικούς φορείς παγκοσμίου κύρους από τη Μεγάλη Βρετανία (WSET & CMS), δημιουργώντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για μελλοντικές συνεργασίες στρατηγικής σημασίας. Το WSPC ανακοινώνει την αποκλειστική συνεργασία του με το Beverage Standards Association (BSA) της Μεγάλης Βρετανίας. Μια συνεργασία που αφορά στην εκπαίδευση που προσφέρει σχετικά με τον καφέ, το τσάι και το κακάο.

Το Beverage Standards Association of UK (BSA), είναι η ένωση όλων των εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ροφημάτων καφέ, τσαγιού, σοκολάτας, νερού, smoothies και λοιπών μη-αλκοολούχων ποτών. Παράλληλα, αποτελεί τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα στον τομέα του καφέ στη Μεγάλη Βρετανία, με έμφαση στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης των μηχανών και μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Με αυτή τη συνεργασία , το BSA αποκτά υψηλή αξιοπιστία και κύρος στους τίτλους σπουδών, ενώ το WSPC εγγυάται τη μετάδοση της τεχνογνωσίας μέσα από μια υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα 1.150 τ.μ. των σύγχρονων υποδομών του W.S.P.C. προστίθενται νέοι χώροι, και επιπλέον υλικοτεχνική υποδομή, αποκλειστικά για την εκπαίδευση καφέ, τσαγιού και κακάο. Το υπερσύγχρονο Coffee-Cocoa-Tea Lab είναι ένα από τα κορυφαία στα Βαλκάνια, με εξέχοντες εκπαιδευτές από το BSA και το Q Graders.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του BSA είναι αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων Προσόντων & Υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας, και κυρίως είναι σχεδιασμένα από την αγορά για την αγορά., ενώ οι στόχοι του BSA στη Μ. Βρετανία, και του WSPC στην ελληνική αγορά, είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών στην αγορά της κατανάλωσης ροφημάτων εκτός σπιτιού και η εν γένει ανάπτυξη του κλάδου των ροφημάτων.

Τα προγράμματα αυτά, απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά εργασίας, στους τομείς της εστίασης, του λιανεμπορίου, του τουρισμού και των ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Παρέχουν υψηλού επιπέδου θεωρητική κατάρτιση στη γνώση των πρώτων υλών του καφέ, του τσαγιού και του κακάο, της παραγωγής τους, καθώς και της επεξεργασίας τους, στοχεύοντας στον επιτυχημένο επαγγελματία και barista.

Το WSPC, δια μέσου του πρακτικού σκέλους της εκπαίδευσης, στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, απαραίτητων για την ετοιμότητα και την επιτυχία των επαγγελματιών που να εγγυώνται την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση του πελάτη.

Στοχεύει στην εξασφάλιση του χαμόγελου από τη μεριά του πελάτη. Η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων σε συνεργασία με την αριστεία, αποτελούν θεμελιώδη αξιώματα για τον επαγγελματία και τον barista του μέλλοντος, που θα ανταποκρίνεται με επιτυχία στις καταναλωτικές ανάγκες, την καταναλωτική συμπεριφορά και τις μεταβολές της.

Δείτε επίσης:

Δεν μας έφτανε ο dalgona, ήρθε και ο νέος καφές proffee

Difford’s Guide: ο καφές από αυτούς που ξέρουν

Cold brew VS Παγωμένος καφές φίλτρου. Ποιον θα επιλέξεις;