Έως τις 30 Μαρτίου έχουν περιθώριο να καταχωρήσουν το cocktail τους, όσοι bartenders ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στη 2η φάση του διαγωνισμού World Class Bartender of the Year 2016.

Will-Thompson,-Global-Brand-Ambassador-της-τεκίλας-Don-Julio-#2
O Will Thompson, Global Brand Ambassador της Don Julio, στην παρουσίαση της 2ης φάσης του διαγωνισμού

Με τη δοκιμασία “Fruits & Plants” συνεχίζεται ο διαγωνισμός, που θα αναδείξει τον κορυφαίο Έλληνα World Class Bartender, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μαϊάμι. Οι συμμετέχοντες λοιπόν, καλούνται να δημιουργήσουν δροσερά cocktails, με ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό άρωμα, φτιαγμένα αποκλειστικά με σκεύη που μπορούν να βρουν στην κουζίνα τους, καθώς απαγορεύεται η χρήση των παραδοσιακών εργαλείων του bar.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στην επιλογή της συνταγής, όσο και στα εργαλεία παραγωγής του cocktail. Σημαντική όμως είναι και η παρουσίαση, ειδικότερα αν είναι βασισμένη στην τάση του sensploration, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το WORLD CLASS σε συνεργασία με το Future Laboratory και εστιάζει σε όλες τις απόψεις της εμπειρίας απόλαυσης του cocktail και όχι μόνο στη γεύση του. Σημειώνεται, ότι οι bartenders θα έχουν στη διάθεσή τους το portfolio των λευκών spirits των World Class Spirits (βότκες Ketel One Vodka και Cîroc, το τζιν Tanqueray No. TEN και όλη τη γκάμα της τεκίλας Don Julio), για να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τα cocktail τους για αυτήν τη δοκιμασία.

Paloma-Cocktail-#2

Οι bartenders που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στη 2η φάση του διαγωνισμού, θα πρέπει να καταχωρήσουν το cocktail τους στο theworldclassclub.com, από τις 18 έως τις 30 Μαρτίου. Έπειτα, η κάθε συμμετοχή θα παρουσιαστεί στην κριτική επιτροπή του World Class, ώστε να αναδειχθούν οι 6 νέοι φιναλίστ που θα συμπληρώσουν τη δωδεκάδα του ελληνικού τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου, αναδεικνύοντας τον Έλληνα World Class Bartender of the Year 2016.