Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Oμοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων βράβευσε τον επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο, με μια τιμητική πλακέτα ως ένδειξη τιμής για τη μεγάλη προσφορά του.

nitsiakos1edited

Ο ιδιοκτήτης της µεγαλύτερης ιδιωτικής πτηνοτροφικής µονάδας στην Ελλάδα αφού τους ευχαρίστησε, τους συνεχάρη για το έργο τους και δεν παρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη του επιθυμία, όπως ο ίδιος αποκάλυψε για τη διεύρυνση της εκμάθησης της βλαχικής γλώσσας. “Είναι πλέον καιρός να θυμηθούμε ότι την ξεχάσαμε” δήλωσε χαρακτηριστικά.”Οι Βλάχοι δεν νιώθουν λιγότερο Έλληνες από τους άλλους Έλληνες”, δήλωσε με συγκίνηση και περηφάνια ο Θεόδωρος Νιτσιάκος.

unnamededited

Στη συνέχεια της σύντομης ομιλίας του αναφέρθηκε στους δυο συλλόγους της Αετομηλίτσας Ιωάννινων, οι οποίοι ξεκίνησαν πιλοτικά προγράμματα εκμάθησης της γλώσσας, ένα στη Λάρισα και ένα στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος δεν παρέλειψε να μιλήσει στους παρευρισκομένους στη βλάαχικη γλώσσα και έκλεισε το λόγο του με τα παρακάτω λόγια: “Οι μικροί σύλλογοι ξεκίνησαν, άνοιξαν τα μονοπάτια για την εκμάθηση της βλάχικης γλώσσας. Η ομοσπονδία μπορεί τα μονοπάτια αυτά να τα κάνει λεωφόρο!”